Ο D. Trump φαβορί για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανικού σύμφωνα με δημοσκόπηση

Ο D. Trump φαβορί για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανικού σύμφωνα με δημοσκόπηση

Σύμφωνα με «skai.gr» σαφές προβάδισμα για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος στις προεδρικές εκλογές του 2016 φαίνεται ότι διατηρεί ο Donald Trump.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Ipsos για λογαριασμό του πρακτορείου Reuters, ο Trump σημειώνει 35% μεταξύ των Ρεπουμπλικανών ψηφοφόρων, ο Ben Carson καταγράφει 12%, ενώ ο τεξανός γερουσιαστής Ted Cruz και ο πρώην κυβερνήτης της Φλόριδας Jeb Bush από 10%.

Την περασμένη Δευτέρα ο Αμερικανός επιχειρηματίας πρότεινε να απαγορευτεί στους μουσουλμάνους να εισέρχονται στις ΗΠΑ στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της τρομοκρατίας. Η δήλωση του καταδικάστηκε τόσο από τους Δημοκρατικούς όσο και από τους Ρεπουμπλικανούς.

Πάντως, το 64% των Ρεπουμπλικανών ψηφοφόρων δήλωσαν ότι δεν βρήκαν τις αναφορές του Trump προσβλητικές, ενώ μόλις 29% βρήκαν τις αναφορές προσβλητικές. Ενώ, 41% των Ρεπουμπλικανών εκλογέων εκτιμούν ότι οι δηλώσεις του δισεκατομμυριούχου πιθανόν να πλήξουν τις προοπτικές εκλογής του στην προεδρία.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, 72% των Δημοκρατικών ψηφοφόρων και 47% του συνόλου των εκλογέων προσβλήθηκαν από την πρόταση του Trump.