Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν επισκέπτεται χριστιανικές οικογένειες

Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν επισκέπτεται χριστιανικές οικογένειες

Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, επισκέφθηκε χριστιανικές οικογένειες "μαρτύρων", με την ευκαιρία της γιορτής των Χριστουγέννων, μετέδωσαν σήμερα ιρανικά μέσα ενημέρωσης.

Στην επίσημη ιστοσελίδα του Αγιατολάχ Χαμενεΐ αναρτήθηκε μια φωτογραφία από τις επισκέψεις αυτές σε χριστιανικές οικογένειες στην Τεχεράνη: η φωτογραφία δείχνει τον Αλί Χαμενεΐ να διαβάζει ένα έγγραφο καθισμένος δίπλα σε μια ηλικιωμένη γυναίκα ενώ πίσω τους διακρίνεται ένα μικρό χριστουγεννιάτικο δέντρο και ένα πορτρέτο του "μάρτυρα" γιου της ηλικιωμένης, ο οποίος σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια του πολέμου μεταξύ Ιράν και Ιράκ (1980-1988).

"Η προσπάθεια των στρατιωτών έχει τις ρίζες της στην προσπάθεια των μητέρων", είναι γραμμένο στα περσικά πάνω στη φωτογραφία.

"Μάρτυρας" είναι το όνομα που δόθηκε από την Ισλαμική Δημοκρατία στους Ιρανούς που έχασαν τη ζωή τους στις μάχες κατά τη διάρκεια του πολέμου Ιράν-Ιράκ και σήμερα στη Συρία όπου το Ιράν στέλνει "συμβούλους" και "εθελοντές" να υποστηρίξουν το καθεστώς του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Οι χριστιανοί του Ιράν αντιπροσωπεύουν λιγότερο από το 1% του πληθυσμού των 80 εκατομμυρίων κατοίκων, οι οποίοι στη μεγάλη πλειοψηφία τους είναι σιίτες μουσουλμάνοι (90%) και οι περισσότεροι είναι αρμενικής καταγωγής.

Από την ίδρυσή της το 1979, η Ισλαμική Δημοκρατία επιδεικνύει ανοχή στις θρησκευτικές μειονότητες - εβραίοι, χριστιανοί και ζωροάστρες - οι οποίες έχουν δικούς τους χώρους θρησκευτικής λατρείας και εκπροσωπούνται στο κοινοβούλιο.

Με την ευκαιρία των Χριστουγέννων, καταστήματα που διατηρούν Αρμένιοι πωλούν χριστουγεννιάτικα δέντρα, στολίδια και τη στολή του Άη Βασίλη.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ