Μορφή επιδημίας λαμβάνουν οι «καταστροφικές» κυβερνοεπιθέσεις σε επιχειρήσεις

Μορφή επιδημίας λαμβάνουν οι «καταστροφικές» κυβερνοεπιθέσεις σε επιχειρήσεις

Σχεδόν 2 δισεκατομμύρια ηλεκτρονικά αρχεία σε όλο τον κόσμο χάθηκαν ή κλάπηκαν από κυβερνοεπιθέσεις κατά το πρώτο εξάμηνο του 2017, σύμφωνα με τα τελευταία ευρήματα του παρόχου υπηρεσιών ψηφιακής ασφάλειας Gemalto.

Σύμφωνα με την Gemalto πέρα από το προφανές ζήτημα ασφαλείας ο αντίκτυπος των επιθέσεων της βλάπτει επίσης την τιμή των μετοχών των επιχειρήσεων που πέφτουν στα δίχτυα των hackers.

"Τα δύο τρίτα των εταιρειών που δέχτηκαν επίθεση είδαν την τιμή των μετοχών τους, να υποχωρεί. Ειδικότερα, το κόστος από την πτώση στις μετοχές 65 εταιρειών ξεπέρασε τα 52,4 δισεκατομμύρια δολάρια", δήλωσε σε ανακοίνωσή του ο Jason Hart, αντιπρόεδρος και επικεφαλής του τομέα προστασίας δεδομένων της Gemalto.

Η έρευνα της Gemalto έδειξε ότι ο αριθμός των χαμένων, κλεμμένων ή αρχείων που προσπελάστηκαν, αυξήθηκε κατά 164% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο το 2016. Ένα μέρος αυτής της αύξησης οφείλεται στο γεγονός ότι πλέον οι εταιρείες υποχρεώνονται να τις παραδεχθούν, λόγω των αυστηρότερων κανονισμών για μεγαλύτερη διαφάνεια.

Μάλιστα, νέοι κανονισμοί, όπως το νομοσχέδιο για την προστασία των δεδομένων στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο γενικός κανονισμός για την προστασία των δεδομένων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ο νόμος της Αυστραλίας για την τροποποίηση του ιδιωτικού απορρήτου (Infringeable Data Breach Act), που θα τεθούν σε ισχύ τους επόμενους μήνες θα ωθήσουν τις επιχειρήσεις να αποκαλύψουν ακόμα περισσότερες παραβιάσεις.

Εν τω μεταξύ, οι κυβερνοεπιθέσεις αποτελούν πλέον θεμελιώδη επιχειρηματικό κίνδυνοι για τις εταιρείες, όπως αποκάλυψε το 23,1% από 39 Οικονομικούς Διευθυντές που ρωτήθηκαν από το CNBC.

Διαβάστε Περισσότερα