Μερικό άνοιγμα της αγοράς με… καμπανάκια

Μερικό άνοιγμα της αγοράς με… καμπανάκια

Το μερικό άνοιγμα της αγοράς από σήμερα συνοδεύεται από προειδοποιητικά «καμπανάκια» τόσο από κυβερνητικά στελέχη, όσο και από ειδικούς υπό τον φόβο επιδείνωσης των επιδημιολογικών στοιχείων.

Μήνυμα προς τους καταναλωτές να μην παραβιάζουν τους κανόνες του «click away» έστειλε ο Άδ. Γεωργιάδης με αφορμή φωτογραφία που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο και δείχνει παραβίαση των κανόνων προστασίας. «Με 600 διασωληνωμένους είναι κακή ιδέα να ανοίξουν τα κλειστά εμπορικά κέντρα», σημείωσε από την πλευρά του ο Ν. Σύψας.

Το μερικό άνοιγμα της αγοράς από σήμερα συνοδεύεται από «καμπανάκια» τόσο από κυβερνητικά στελέχη, όσο και από ειδικούς υπό τον φόβο επιδείνωσης των επιδημιολογικών στοιχείων. Μήνυμα προς τους καταναλωτές να μην παραβιάζουν τους κανόνες του «click away» έστειλε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων με αφορμή φωτογραφία που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο και δείχνει παραβίαση των κανόνων προστασίας.

Η επίμαχη φωτογραφία δείχνει μια γυναίκα στην Ερμού, να δοκιμάζει παπούτσια που έχει αγοράσει μέσω του «Click away», έξω από κατάστημα, παραβιάζοντας τους κανόνες λειτουργίας των μαγαζιών.

Σε ανάρτησή του στο twitter, ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρει ότι θα ξεκινήσουν αυστηροί έλεγχοι και παρακαλεί τους πολίτες να τηρήσουν τα μέτρα προστασίας. «Θέλω για άλλη μία φορά να σας παρακαλέσω να μην παραβιάζετε τα μέτρα. Θα αναγκάσουμε να το σταματήσουμε», γράφει χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο υπουργός γνωστοποίησε, μιλώντας στο ΣΚΑΪ ότι σήμερα θα υπάρξουν ανακοινώσεις από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο για το εαν και πότε θα υπάρξει άνοιγμα των Κέντρων Αισθητικής.  Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι το επιχείρημα που σε μεγάλο βαθμό τον έχει πείσει για το άνοιγμα του εν λόγω κλάδου είναι ότι και να μείνουν κλειστά, πολλές κυρίες θα κάνουν χρήση των υπηρεσιών αυτών στα σπίτια τους με παράνομο τρόπο.

Εξάλλου, η πρόεδρος του ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη δήλωσε στο Open πως τα 693 κρούσματα της Κυριακής δεν είναι αντιπροσωπευτικά της κατάστασης, καθώς τα Σαββατοκύριακα δεν γίνονται τόσοι έλεγχοι όσοι τις καθημερινές, τονίζοντας ότι πάνω από 3.000 συμπολίτες μας νοσηλεύονται με Covid-19. «Ούτε Απόκριες, ούτε Πάσχα θα κάνουμε με κανονικές συνθήκες», κατέληξε.

Ο καθηγητής Μικροβιολογίας Σχολής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος εξέφρασε τους φόβους του για το ενδεχόμενο υπερμετάδοσης: «Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι ο ιός μεταδίδεται με την αναπνοή, συνεπώς αν μαζευτεί πολύς κόσμος σε ένα σπίτι που θα είναι και κλειστά λόγω του καιρού είναι και πολύ εύκολο κάποιος αν είναι φορέας του ιού να κολλήσει όλον τον κόσμο».

Το δικό του μήνυμα προς τους πολίτες έστειλε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης λέγοντας να επιλέξουν μία και μόνο μία οικογένεια για να γιορτάσει τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Είναι μια Πρωτοχρονιά. Του χρόνου την Πρωτοχρονιά θα είμαστε με πολλές οικογένειες μαζί».

Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης: «Όχι» στη χαλάρωση των μέτρων

Τις ισχυρές πιέσεις που αντιμετωπίζει το σύστημα υγείας στη Θεσσαλονίκη επισήμανε ο Ιατρικός Σύλλογος της πόλης, που στέκεται ξεκάθαρα αντίθετα στη χαλάρωση των μέτρων περιορισμού κατά της πανδημίας.

Πιο συγκεκριμένα, σε έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΙΣΘ) τονίστηκε ότι η πίεση στο σύστημα υγείας συνεχίζεται παρότι παρατηρήθηκε μικρή μείωση των εισαγωγών ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης τελευταίες ημέρες, και οι διαθέσιμες απλές κλίνες για ασθενείς Covid-19 είναι κατειλημμένες κατά 70% ενώ οι αντίστοιχές κλίνες ΜΕΘ κατά 90%.