Liberal markets: «New deal» στην Τεχνολογία

Liberal markets: «New deal» στην Τεχνολογία

Με τίτλο κεντρικού θέματος «Νew deal στην Τεχνολογία - Οι μεγάλοι παίκτες της Πληροφορικής ανοίγουν τα χαρτιά τους στο Liberal markets», κυκλοφορεί αυτό το Σαββατοκύριακο 28-29 Αυγούστου η επενδυτική και οικονομική εφημερίδα Liberal markets μαζί με τον Φιλελεύθερο.

Από τις τραυματικές εμπειρίες της δεκαετίας του 2000 σε μια νέα εποχή, η οποία έχει όλες τις προϋποθέσεις να δημιουργήσει τους «νικητές» της επόμενης μέρας σε ένα πεδίο που υπόσχεται και χρηματιστηριακές συγκινήσεις, μεταβαίνει ο κλάδος της πληροφορικής.

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός στο Δηµόσιο και η ανάγκη τεχνολογικής αναβάθμισης των επιχειρήσεων φέρνουν τις εταιρείες τεχνολογίας στην πρώτη γραμμή, ενώ ο κλάδος βρίσκεται εντός της περιμέτρου των επιχειρήσεων που θα ευνοηθούν από το πακέτο των 32 δισ. ευρώ σε μια περίοδο που η κρίση του κορονοϊού επιταχύνει τη διείσδυση της τεχνολογίας παντού.

Μιλούν στο Liberal markets οι επικεφαλής των εισηγμένων εταιρειών πληροφορικής Απόστολος Γεωργαντζής (Quest), Βαγγέλης Αγγελίδης (Profile), Αντώνης Κοτζαμανίδης (Entersoft), Ιωάννης Μίχος (Epsilon-net), Βασίλης Ανυφαντάκης (Ιλυδα). Γράφει ο Μάνος Χατζηδάκης

Διαβάστε ακόμη

- Σε «lockdown» ομόλογα άνω των $30 τρισ.

Οι μεγαλύτερες κεντρικές τράπεζες «παγιδεύουν» τις αποδόσεις των κρατικών ομολόγων σε πολύ χαμηλά επίπεδα μέχρι να περάσει η πανδημική κρίση, μια τακτική που από τη μια βοηθά τα κράτη στο μέτωπο του χρέους, αλλά από την άλλη δημιουργεί μακροπρόθεσμα προβλήματα και στην ουσία καθιστά μη ελκυστικό το trading για τους επενδυτές

- 12 παρεμβάσεις για τη στήριξη της οικονομίας

Επιδίωξη της κυβέρνησης είναι το τέλος της πανδημίας να βρει τους πολίτες όρθιους και την οικονομία έτοιμη για επανεκκίνηση πάση δυνάμει. Καθοριστικό για τις φοροελαφρύνσεις που θα εξαγγείλει η κυβέρνηση είναι το Eurogroup του Σεπτεμβρίου, στο οποίο και θα ληφθούν αποφάσεις για τις δημοσιονομικές υποχρεώσεις των χωρών-μελών της Ευρωζώνης την περίοδο του κορονοϊού.

- Πτωχευτικός κώδικας: Κατοικία ναι, ιδιοκτησία όχι

Σχέδιο για αγορά και επαναμίσθωση του ακινήτου στον παλιό του ιδιοκτήτη με ενοίκιο «στα μέτρα του» έως και για 12 χρόνια προκειμένου να αποφευχθούν οι εξώσεις μετά το τέλος του νόμου Κατσέλη και του (δύσκολου για τα κόκκινα δάνεια) προγράμματος «Γέφυρα».

- Τουρκία: Γίγαντας με πήλινα πόδια

Η οικονομική ακτινογραφία της Τουρκίας και η... θριαμβευτική ρητορική του Ερντογάν. Ανάλυση από τον Κωνσταντίνο Χαροκόπο.

- LNG Αλεξανδρούπολης: Η Ελλάδα στον του ενεργειακού χάρτη

«Η μεγάλη αυτή επένδυση μπαίνει σε κίνηση, με τελικό στόχο να μετατρέψει το ανατολικότερο λιμάνι της πατρίδας μας σε ενεργειακό κόμβο παγκόσμιας εμβέλειας», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την κατασκευή του σταθμού αποθήκευσης και επαναεριοποίησης υγροποιημένου φυσικού αερίου.

- Κυρίαρχος του παιχνιδιού το «πράσινο» υδρογόνο

Η παραγωγή ενέργειας από «καθαρό» υδρογόνο αποτελεί τον βασικό πυλώνα της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας για εκμηδένιση των εκπομπών του άνθρακα. Ποιες εταιρείες βρίσκονται στην πρώτη γραμμή.

- Τρίτη χειρότερα χρονιά στις ιδιωτικοποιήσεις από το ΤΑΙΠΕΔ

Τα 380 εκατ. ευρώ που υπολογίζεται να εισρεύσουν στα κρατικά ταμεία είναι κατά 2 δισ. λιγότερα από τον στόχο του προϋπολογισμού.Τα έσοδα στη μέγγενη της πανδημίας και των δικαστικών προσφυγών.

- Telecoms: Για mega deals αναμείνατε στο ακουστικό σας...

Την ώρα που ο κλάδος των τηλεπικοινωνιών ετοιμάζεται να μπει στον κόσμο των δικτύων 5ης γενιάς, μια σειρά από ειδήσεις διαμορφώνουν χώρο για έναν νέο επιχειρηματικό χάρτη.

- Intracom: Ο μεγάλος ασθενής επιστρέφει

Ο Μιχάλης Μιχαηλίδης βάζει στο «Βαρόμετρο του ΧΑ» την Ιntracom. Οι επαναλαμβανόμενες ζημίες, οι υψηλές υποχρεώσεις, καθώς και η «σχέση» της με την πολύπαθη Intralot έχουν αποτυπωθεί στην πορεία της μετοχής, αλλά η κεφαλαιοποίησή της παραμένει σε αναντιστοιχία με το μέγεθος του Ομίλου.

- Online betting: Αγωνία ημίχρονο, κέρδη τελικό...

Οι διεθνείς τάσεις αποκαλύπτουν ότι η βιομηχανία online τυχερών παιχνιδιών θα είναι από τους μεγάλους νικητές της πανδημίας και του lockdown.

- Χωρίς τράπεζες δεν πάμε πουθενά

Ο Ηλίας Ζαχαράκης γράφει στο Trade news για τον τραπεζικό κλάδο που όταν νεκρώνει κάνει το χρηματιστήριο να παραπαίει, και αναλύει τεχνικά βασικούς δείκτες και μετοχές.

- Σπριντ για την εισαγωγή στα Χρηματιστήρια

Ο Σπύρος Αλεξόπουλος αναλύει τρεις εταιρείες του τεχνολογικού κλάδου που σπεύδουν να μπουν στο αμερικάνικο χρηματιστήριο για να προλάβουν το καλό κλίμα και τις αμερικάνικες εκλογές. Στο επίκεντρο η Lumina, η Palantir και η Unity οι οποίες εξετάζουν την εισαγωγή τους με διαφορετικούς τρόπους.

- Είναι φθηνή ή ακριβή τελικά η Apple;

Το επόμενο μακροπρόθεσμο στοίχημα για το θαύμα της Wall Street μετά τις υψηλές πτήσεις από τα 340 στα 500 δολάρια και την κεφαλαιοποίηση των 2 τρισ. Δολαρίων. Γράφει η Μαίρη Βενέτη.

- Το Facebook βλάπτει σοβαρά... την υγεία!

Ο Κωνσταντίνος Καρδιασμένος γράφει για τους διαδικτυακούς κομπογιαννίτες και σημειώνει ότι τον Απρίλιο, στο πικ της επιδημίας σε παγκόσμιο επίπεδο, καταγράφηκαν περίπου 300 εκατ. επισκέψεις σε σελίδες με fake news και μόλις 71 εκατ. στους επίσημους φορείς.

- Εμπορεύματα: Μπορεί το «καλό βαμβάκι» να ανεβάσει τις τιμές;

Με δεδομένη την κατά 20% μεγαλύτερη παραγωγή σε σχέση με τη ζήτηση και τη μεγάλη αύξηση των παγκοσμίων αποθεμάτων, είναι πολύ δύσκολο να περιμένουμε σοβαρή άνοδο της τιμής του επόμενους μήνες. Εκτός αν το μποϊκοτάζ στους βαμβακοπαραγωγούς της Κίνας ανατρέψει τα δεδομένα...

- Νότια προάστια: Έκρηξη προσφοράς πολυτελών κατοικιών

Η επένδυση ύψους 200 εκατ. ευρώ των εταιρειών Hines και Henderson στη Βούλα αντιπροσωπεύει ένα από τα πολυάριθμα οικιστικά projects που σχεδιάζονται πέριξ της παραλιακής ζώνης

- Logistics: Επενδυτικό ενδιαφέρον για αποθηκευτικά ακίνητα

Ο κλάδος της εφοδιαστικής αλυσίδας, η πανδημία του Covid 19 και η σύνδεσή της με την κτηματαγορά.

- «Κρυμμένα τετραγωνικά»: Η Ελλάδα μεγάλωσε... σε μια νύχτα

Η «τελευταία ευκαιρία» για τη δήλωση των πραγματικών τ.μ. χωρίς «πέναλτι» φέρνει αποτελέσματα.