Κύπρος: Ο στρατός θα ενισχύσει τα μέτρα ασφαλείας στα κυπριακά αεροδρόμια

Κύπρος: Ο στρατός θα ενισχύσει τα μέτρα ασφαλείας στα κυπριακά αεροδρόμια

Η κυπριακή κυβέρνηση αποφάσισε τη μετάθεση αριθμού μελών της Εθνικής Φρουράς στην Αστυνομία, στο πλαίσιο των μέτρων ασφαλείας, ιδιαίτερα στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου, που λαμβάνονται για θέματα τρομοκρατίας.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, Ιωνάς Νικολάου, είπε ότι όλες οι χώρες της Ε.Ε. έχουν συνδρομή από το στρατό τους στις δυνάμεις ασφαλείας, και γι'' αυτό τον λόγο, σημείωσε, δεν πρέπει να θεωρείται κάτι το παράξενο για την Κύπρο.

Ο υπουργός διαβεβαίωσε πως δεν υπάρχει οποιαδήποτε ιδιαίτερη πληροφόρηση που να προκαλεί ανησυχία, και πρόσθεσε ότι η απόφαση λήφθηκε στο πλαίσιο των μέτρων ασφαλείας που λαμβάνουν όλα τα κράτη-μέλη της Ε.Ε..

Ο κ. Νικολάου σημείωσε ότι τα ζητήματα ασφάλειας δεν συζητούνται δημόσια και ο ίδιος δεν μπορεί να αναφέρει οτιδήποτε άλλο, πέραν του γεγονότος ότι «έχουμε πάρει τέτοια μέτρα που να διασφαλίζουν όσο γίνεται περισσότερο, το επίπεδο ασφάλειας στον τόπο μας».

Εξάλλου, ο υπουργός Άμυνας Χριστόφορος Φωκαΐδης, μιλώντας κατά την τελετή αποφοίτησης των τεθωρακισμένων οπλιτών της 2015 Β' ΕΣΣΟ, δήλωσε πως απαιτείται εκπαίδευση και επαγρύπνηση για την αντιμετώπιση νέων ασύμμετρων απειλών.

«Οι απειλές στην εποχή μας δεν προέρχονται μόνο από κράτη. Υπάρχουν απειλές που σχετίζονται με την τρομοκρατία, τη διάδοση των όπλων μαζικής καταστροφής, τον κυβερνοπόλεμο» κατέληξε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ