Κωνσταντινούπολη: Πέντε αεροσκάφη υπέστηκαν ζημιές από την έκρηξη που σημειώθηκε στο αεροδρόμιο

Κωνσταντινούπολη: Πέντε αεροσκάφη υπέστηκαν ζημιές από την έκρηξη που σημειώθηκε στο αεροδρόμιο

Ο Τούρκος υπουργός Μεταφορών Μπιναλί Γιλντιρίμ δήλωσε σήμερα πως πέντε αεροσκάφη υπέστησαν ζημιές από την έκρηξη που σημειώθηκε στις 02:00 τη νύχτα στο αεροδρόμιο Σαμπιχά Γκιοκτσέν, στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης, αλλά όπως διευκρίνισε είναι ακόμη πολύ νωρίς για να καταλήξουν οι αρχές σε κάποιο συμπέρασμα για τα αίτια της έκρηξης.

«Συνολικά πέντε αεροσκάφη υπέστησαν ζημιές, εξαιτίας των θραυσμάτων. Δεν τίθεται ζήτημα τρωτών σημείων στην ασφάλεια του αεροδρομίου. Όλα τα διεθνή πρότυπα ασφαλείας εφαρμόζονται», δήλωσε ο Γιλντιρίμ στους δημοσιογράφους.

«Για τα αίτια του συμβάντος ομάδες των υπηρεσιών ασφαλείας και πληροφοριών διεξάγουν έρευνες. Αλλά είναι ακόμη πολύ νωρίς για να εξαγάγουμε κάποιο συμπέρασμα ή να κάνουμε σχόλια» για τα αίτια της έκρηξης, σύμφωνα με τον ίδιο.

Μια γυναίκα σκοτώθηκε από την έκρηξη, μετέδωσαν τουρκικά πρακτορεία ειδήσεων. Η Ζαχρά Γιαμάτς, 30 ετών, υπέκυψε στα τραύματα που υπέστη στο κεφάλι από την έκρηξη που σημειώθηκε σε διάδρομο του αεροδρομίου, μετέδωσαν τα ειδησεογραφικά τηλεοπτικά δίκτυα CNN-Turk και NTV.

Το αεροδρόμιο λειτουργεί εκ νέου ομαλά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ