Κίνα: Αυτοκτόνησε ο επικεφαλής τοπικής υπηρεσίας μετά την τεράστια κατολίσθηση

Κίνα: Αυτοκτόνησε ο επικεφαλής τοπικής υπηρεσίας μετά την τεράστια κατολίσθηση

Αυτοκτόνησε ο επικεφαλής τοπικής υπηρεσίας της Σενζέν, στη νότια Κίνα, όπου 75 άνθρωποι αγνοούνται έπειτα από μια μεγάλη κατολίσθηση που σημειώθηκε στην πόλη αυτή νωρίτερα αυτόν το μήνα, ενώ μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί μόνον 7 σοροί, ανακοίνωσαν σήμερα οι τοπικές αρχές.

Ο Χου Γιουαν''αν, επικεφαλής του Γραφείου Αστικής Διαχείρισης της Νέας Περιοχής της Γκουανγκμίνγκ, στην Σενζέν, πήδηξε χθες το βράδυ από ένα κτίριο, αφού ανήρτησε ένα μήνυμα στον επίσημο λογαριασμό του microblog της τοπικής αστυνομίας.

Από έρευνα που έγινε διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο πράγματι για αυτοκτονία και αποκλείστηκε οποιαδήποτε υπόθεση να επρόκειτο για δολοφονία, σύμφωνα με την αστυνομία.

Μόνον επτά θάνατοι έχουν επιβεβαιωθεί μετά την τεράστια κατολίσθηση που καταπλάκωσε στις 20 Δεκεμβρίου τριάντα κτίρια μιας βιομηχανικής ζώνης στην πόλη Σενζέν, αλλά 75 άνθρωποι αγνοούνται.

Η καταστροφή αυτή προκλήθηκε από ένα βουνό από χώμα το οποίο δημιουργήθηκε έπειτα από κατασκευαστικές εργασίες και το οποίο συσσωρεύτηκε εκεί παράνομα, σύμφωνα με τα επίσημα πρακτικά του υπουργείου Περιφερειών και Πόρων.

Τεράστιες μάζες εναποθέτονταν σε ένα παλιό λατομείο, έως ότου σχηματίστηκε ένας λόφος ύψους 100 μέτρων, ο οποίος μετατράπηκε σε έναν χείμαρρο λάσπης μετά τις καταρρακτώδεις βροχές που έπεσαν στην πόλη, διευκρινίζει επίσης η επίσημη εφημερίδα Global Times.

Ο Χου Γιουάν''αν βρισκόταν μεταξύ των στελεχών που ενέκριναν τον σχηματισμό του "βουνού" αυτού, επισήμαινε παράλληλα η Εφημερίδα της Ειδικής Περιοχής της Σενζέν σε άρθρο της το οποίο έχει πλέον αποσυρθεί.

Πρόκειται για την πιο πρόσφατη από μια σειρά καταστροφών όλων των ειδών που έπληξαν φέτος την Κίνα, μεταξύ των οποίων βρίσκονται και οι τεράστιες εκρήξεις που προκλήθηκαν από μια αποθήκη χημικών προϊόντων και συγκλόνισαν στις 12 Αυγούστου μια περιοχή του λιμανιού της Τιαντζίν, στη βόρεια Κίνα, οι οποίες προκάλεσαν τον θάνατο τουλάχιστον 165 ανθρώπων.

Καθήκον των δημόσιων λειτουργών που έχουν αναλάβει την αστική διαχείριση είναι να εφαρμόζουν στις πόλεις τους διοικητικούς κανονισμούς, (που δεν υπόκεινται στο ποινικό δίκαιο) με στόχο κυρίως τους πλανόδιους πωλητές που εργάζονται χωρίς άδεια.

Ωστόσο συχνά κατηγορούνται για κατάχρηση εξουσίας και τέσσερις από αυτούς είχαν καταδικαστεί το 2013 για τον θάνατο ενός πωλητή καρπουζιών.

"Τώρα δεν θα μάθουμε ποτέ την αλήθεια" όσον αφορά την ανάμειξη του Χου, σχολίαζε σήμερα ένας χρήστης του Διαδικτύου, καθώς οι έρευνες για διαφθορά σταματούν στην περίπτωση αυτοκτονίας ενός υπόπτου και επιτρέπεται στην οικογένειά του να διατηρήσει την περιουσία της.

"Βεβαιωθείτε ότι δεν θα ενοχλήσετε τη γυναίκα του και το παιδί του!", έγραφε σαρκαστικά σε σχόλιό του ένας άλλος χρήστης του Διαδικτύου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ