Κένυα: Ένας αστυνομικός νεκρός μετά από διπλή επίθεση Σομαλών ισλαμιστών

Κένυα: Ένας αστυνομικός νεκρός μετά από διπλή επίθεση Σομαλών ισλαμιστών

Σομαλοί ισλαμιστές αντάρτες επιτέθηκαν χθες Παρασκευή εναντίον δύο αυτοκινητοπομπών της κενυατικής αστυνομίας στο βόρειο τμήμα της Κένυας, σκοτώνοντας τουλάχιστον έναν αστυνομικό, ανακοίνωσαν η αστυνομία και ένας εκπρόσωπος της οργάνωσης στην οποία ανήκουν οι δράστες.

Η αλ Σεμπάμπ, η οποία πολεμά για την ανατροπή της σομαλικής κυβέρνησης, η οποία υποστηρίζεται από τη Δύση, και για την επιβολή μιας ιδιαίτερα αυστηρής εκδοχής της σαρίας, του ισλαμικού νόμου, διαπράττει συχνά επιθέσεις στη γειτονική Κένυα, σε αντίποινα για το γεγονός ότι το Ναϊρόμπι συνεισφέρει στρατεύματα στην ειρηνευτική δύναμη της Αφρικανικής Ένωσης στη Σομαλία.

«Το απόγευμα, εξαπολύσαμε δίδυμες επιθέσεις», δήλωσε ο Σέιχ Αμπντιάσις Αμπού Μούσαμπ, εκπρόσωπος της Σεμπάμπ, στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι αντάρτες σκότωσαν έναν αστυνομικό και τραυμάτισαν κι άλλους στην πρώτη επίθεση. Στη δεύτερη, πυροδότησαν μια βόμβα με στόχο ένα όχημα της αστυνομίας, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της Σεμπάμπ διευκρινίζοντας ότι δεν στοχοθέτησαν άλλα «κρατικά οχήματα» που συνόδευαν τα αυτοκίνητα της αστυνομίας.

Οι κενυατικές αρχές επιβεβαίωσαν ότι ένας αστυνομικός σκοτώθηκε.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ