Κατασκοπευτικό θρίλερ στην Αθήνα με Αμερικάνους πράκτορες, τζιχαντιστές και 42χρονο Σύρο

Κατασκοπευτικό θρίλερ στην Αθήνα με Αμερικάνους πράκτορες, τζιχαντιστές και 42χρονο Σύρο

Ένα κατασκοπευτικό θρίλερ με πρωταγωνιστές Αμερικάνους πράκτορες που εμφανίστηκαν να λειτουργούν εκ μέρους μελών του Ισλαμικού Χαλιφάτου , έναν 42χρονο ήδη κρατούμενο για πλαστογραφίες και 4 πλαστά διαβατήρια εκτυλίχθηκε το πρωί στον Άρειο Πάγο. Ο 42χρονος Σύρος αντέτεινε στο αίτημα των ΗΠΑ να εκδοθεί και να δικαστεί σε δικαστήριο της Κολουμπια για τα αδικήματα της «συνωμοσίας για τη διάπραξη πλαστογραφίας και απομίμησης διαβατηρίου», «διακεκριμένης υποκλοπής ταυτότητας» και «εξαπάτησης του κράτους των Ηνωμένων Πολιτειών». Κι αυτό γιατί οι Αμερικανοί που του πρότειναν αντί 10.000 ευρώ να φτιάξει διαβατήρια για τζιχαντιστές, τον βιντεοσκοπούσαν και τώρα ζητούν την έκδοσή του.  

Ο ίδιος ισχυρίστηκε πως μεν έφταιξε τα διαβατήρια αλλά δεν έχει ουδεμία σχέση με την τρομοκρατία αλλά  δεν έπεισε  τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ν. Παντελή, ο οποίος  πρότεινε στο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου να γίνει δεκτό το αίτημα  του περιφερειακού  δικαστηρίου  της Κολούμπια . Ο   Η.Κ.   υποστήριξε  ότι σε περίπτωση που εκδοθεί στις ΗΠΑ δεν θα έχει δίκαιη δίκη και ότι  οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες τον παγίδεψαν, οδηγώντας τον στη διάπραξη εγκληματικής ενέργειας στην οποία δεν θα είχε οδηγηθεί μόνος του. Από την πλευρά του  ο συνήγορος του Σύριου,     ανέφερε ότι   δεν μπορεί να εκδοθεί στις ΗΠΑ για πράξεις που κατηγορείται ότι τέλεσε στην Ελλάδα και  οι οποίες  δεν προβλέπονται από την ελληνική νομοθεσία.

Ο 42χρονος Σύρος είναι κρατούμενος στις φυλακές Κορυδαλλού, καθώς τον περασμένο Ιούλιο συνελήφθη από τις ελληνικές αρχές για πλαστογραφία, μετά τον εντοπισμό δύο διαμερισμάτων με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.

 Η απόφαση του δικαστηρίου θα εκδοθεί την ερχόμενη βδομάδα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ