Janssen: Στους κινηματογράφους η ενημερωτική καμπάνια για την ψωρίαση

Janssen: Στους κινηματογράφους η ενημερωτική καμπάνια για την ψωρίαση

Του Βασίλη Βενιζέλου

Ενημερωτική καμπάνια στους κινηματογράφους, σχετικά με την ψωρίαση, με θέμα «Η ζωή μου με την ψωρίαση» υποστηρίζει η φαρμακευτική εταιρία Janssen, σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Ασθενών με Ψωρίαση και Ψωριασική Αρθρίτιδα  «Επιδέρμια».

Συγκεκριμένα, από τις 3 Δεκεμβρίου μέχρι τις 27 Δεκεμβρίου προβάλλεται στους κινηματογράφους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης ενημερωτικό βίντεο, πριν την έναρξη κάθε ταινίας, στόχος του οποίου είναι να ενημερώσει το κοινό ότι η ψωρίαση δεν είναι μια μεταδοτική νόσος, καθώς και να καταπολεμήσει το κοινωνικό στίγμα το οποίο συνδέεται με τη νόσο.

Στο πλαίσιο της καλύτερης προώθησης και της αναγνωρισιμότητας του video για την ψωρίαση, η ταινία κατατέθηκε επίσης στο φεστιβάλ ERMIS awards, όπου βραβεύονται δημιουργικές ιδέες και αντίστοιχες παραγωγές, καθώς η συγκεκριμένη παραγωγή της ταινίας πληροί και τις εικαστικές απαιτήσεις του φεστιβάλ.

Τι είναι η ψωρίαση;

- Ένα χρόνιο φλεγμονώδες αυτοάνοσο νόσημα που χαρακτηρίζεται από υπέρμετρο πολλαπλασιασμό της επιδερμίδας, με αποτέλεσμα τα κύτταρα του δέρματος στις προσβεβλημένες περιοχές να ανανεώνονται κάθε 3 με 6 ημέρες, αντί για κάθε 28. Αυτό προκαλεί επηρμένες, λεπιδώδεις πλάκες στο δέρμα.

- Αντιμετωπίσιμη: Υπάρχουν διάφορες αποτελεσματικές θεραπείες για τον έλεγχο του νοσήματος και για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών.

- Συνήθης: Δεν είστε μόνοι. Έχει υπολογισθεί ότι το 2-5% των ανθρώπων παγκοσμίως έχουν ψωρίαση.

- Μια νόσος ίσων πιθανοτήτων: Άνδρες και γυναίκες διατρέχουν τον ίδιο κίνδυνο εμφάνισης της ψωρίασης. Μπορεί να συμβεί σε οποιαδήποτε ηλικία. Αν και είναι συνηθέστερη στους Καυκάσιους πληθυσμούς της Βόρειας Ευρώπης, έχει εντοπιστεί σε ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο.

Είναι η ψωρίαση μεταδοτική;

OXI δεν είναι μεταδοτική. Δεν προκαλείται από κάποιον ιό ή παθογόνο μικρόβιο. Δεν μπορείτε να την «κολλήσετε» από κάποιον ή να την μεταδώσετε εσείς σε άλλους.