Ισραηλινή στρατιωτικός τραυματίστηκε από σφαίρες στην Χεβρώνα

Ισραηλινή στρατιωτικός τραυματίστηκε από σφαίρες στην Χεβρώνα

Μια Ισραηλινή, στέλεχος του ισραηλινού στρατού, τραυματίστηκε από σφαίρες σήμερα στη Χεβρώνα στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, σύμφωνα με τις υπηρεσίες πρώτων βοηθειών του Ισραήλ.

Προς το παρόν δεν έχει δοθεί καμία διευκρίνιση σχετικά τις ακριβείς συνθήκες του τραυματισμού της ή τον δράστη που άνοιξε πυρ σε περιοχή κοντά στο Σπήλαιο των Πατριαρχών, στο κέντρο της παλιάς πόλης της Χεβρώνας.

Ερωτηθείς σχετικά εκπρόσωπος των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων, αρνήθηκε να σχολιάσει.

Η νεαρή στρατιωτίνα διακομίστηκε στο νοσοκομείο Shaare Tzedek στην Ιερουσαλήμ, σύμφωνα με μία εκπρόσωπο τύπου του νοσοκομείου.

Περίπου 500 Εβραίοι έποικοι διαμένουν στη Χεβρώνα υπό την προστασία του ισραηλινού στρατού μεταξύ 200.000 Παλαιστινίων, σε μια πόλη που υπήρξε το θέατρο πολλών επιθέσεων κατά των Ισραηλινών τις τελευταίες εβδομάδες.

Χθες χιλιάδες άνθρωποι παρέστησαν στις κηδείες 14 Παλαιστινίων, τις σορούς των οποίων παρέδωσε το Ισραήλ στους συγγενείς τους στην Χεβρώνα. Πρόκειται για Παλαιστίνιους που έχασαν την ζωή τους κατά τη διάρκεια των επιθέσεων που διέπρατταν ή απόπειρων επιθέσεων.

Το περιστατικό με τους πυροβολισμούς σήμερα στην Χεβρώνα σημειώνεται σε μια περίοδο έντασης όπου 138 Παλαιστίνιοι και 20 Ισραηλινοί έχουν σκοτωθεί από την 1η Οκτωβρίου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ