Το Ισλαμικό Κράτος απειλεί τον Ντ. Κάμερον

Το Ισλαμικό Κράτος απειλεί τον Ντ. Κάμερον

Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος απειλεί τη Βρετανία σε νέο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα που δείχνει την εκτέλεση πέντε "κατασκόπων".

Το βίντεο, το οποίο αναρτήθηκε σήμερα σε τζιχαντιστικές ιστοσελίδες και εντοπίσθηκε από το αμερικανικό κέντρο παρακολούθησης ισλαμικών ιστοσελίδων SITE, ξεκινά με τις "ομολογίες" των πέντε ανθρώπων μπροστά στην κάμερα που δηλώνουν ότι κατάγονται από τη Ράκα, την ντε φάκτο πρωτεύουσα του Ισλαμικού κράτους στη Συρία.

Τα λόγια των πέντε ανδρών δεν επιτρέπουν την ταυτοποίηση των ίδιων ή τον προσδιορισμό των χωρών για λογαριασμό των οποίων κατηγορήθηκαν ότι κατασκόπευαν, αλλά ένας από αυτούς αναφέρεται στον υπό τις ΗΠΑ διεθνή συνασπισμό που πλήττει το Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και τη Συρία.

Οι πέντε δηλώνουν ότι έστειλαν βίντεο ή φωτογραφίες που αποκαλύπτουν τις συνθήκες ζωής στη Ράκα σε άτομα που είναι εγκατεστημένα στην Τουρκία ή ακόμη ότι παρακολουθούσαν τις μετακινήσεις των μαχητών του ισλαμικού κράτους.

Στη συνέχεια εμφανίζονται οι πέντε, ντυμένοι με τη γνωστή πορτοκαλί στολή, γονατισμένοι μπροστά από πέντε μαυροντυμένους με κουκούλες που είναι οπλισμένοι με περίστροφα.

"Είναι ένα μήνυμα για τον Ντέιβιντ Κάμερον", λέει στα αγγλικά ένας τζιχαντιστής. "Είναι περίεργο να ακούει κανείς σήμερα έναν ασήμαντο ηγέτη σαν εσένα να αμφισβητεί την ισχύ του Ισλαμικού Κράτους".

Η Βρετανία, η οποία συμμετείχε στις αεροπορικές επιδρομές κατά του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ, από τις αρχές του Δεκεμβρίου βομβαρδίζει και στόχους της τζιχαντιστικής οργάνωσης και στη Συρία.

"Θα συνεχίσουμε τον τζιχάντ, θα συνεχίσουμε να διασχίζουμε σύνορα και μία μέρα θα εισβάλουμε στο έδαφός σας, όπου θα κυβερνήσουμε σύμφωνα με τη σαρία", λέει ο τζιχαντιστής.

"Σε όλους όσοι θέλουν να συνεχίσουν να μάχονται κάτω από τη σημαία του Κάμερον...πιστεύετε πραγματικά ότι η κυβέρνησή σας θα ενδιαφερθεί για σας όταν θα πέσετε στα χέρια μας; ''Η θα σας εγκαταλείψουν, όπως εγκατέλειψαν αυτούς τους πέντε κατασκόπους και αυτούς που προηγήθηκαν αυτών;".

Στο τέλος της "τοποθέτησης"αυτής, οι πέντε εκτελούνται με μία σφαίρα στο κεφάλι.

Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος δέχεται εδώ και μήνες, σύμφωνα με τους αναλυτές, ισχυρή στρατιωτική πίεση και επιδιώκει να προβάλει μία εικόνα παντοδυναμίας, αν και η επικοινωνιακή της παραγωγή φθίνει.

Τις τελευταίες ημέρες μόνο, οι ιρακινές δυνάμεις ανακατέλαβαν την πόλη Ραμάντι, ενώ στη Συρία οι δυνάμεις του αραβο-κουρδικού συνασπισμού ανακατέλαβαν στρατηγικής σημασίας φράγμα στο βόρειο τμήμα της χώρας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ