Η Μόσχα υπογραμμίζει ότι οι Σύροι πρέπει να συζητήσουν για τη τύχη του Assad

Η Μόσχα υπογραμμίζει ότι οι Σύροι πρέπει να συζητήσουν για τη τύχη του Assad

Ο συριακός λαός είναι αυτός που θα πρέπει να συζητήσει για το μέλλον του προέδρου του Bashar al - Assad, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitry Peskov, σχολιάζοντας την ανακοίνωση που εξέδωσε η συριακή αντιπολίτευση έπειτα από τις διήμερες συνομιλίες που είχε στο Ριάντ.

Η διάσκεψη στη Σαουδική Αραβία εκπροσώπων συριακών πολιτικών παρατάξεων και ανταρτικών οργανώσεων κατέληξε χθες σε συμφωνία για τη σύσταση ενός κοινού σώματος που θα προετοιμάσει τις προτεινόμενες ειρηνευτικές συνομιλίες με την κυβέρνηση του Assad, αλλά επέμεινε στο αίτημα να εγκαταλείψει ο Σύρος πρόεδρος την εξουσία.

«Η μοίρα του Assad θα πρέπει να συζητηθεί από τους ίδιους τους Σύρους, όχι τη Ρωσία», δήλωσε ο Peskov σε δημοσιογράφους.

«Οι προσπάθειές μας τώρα επικεντρώνονται στην κατάρτιση των καταλόγων με αυτές που θα πρέπει να χαρακτηριστούν ως τρομοκρατικές οργανώσεις και αυτές που θα θεωρηθούν ότι ανήκουν στη μετριοπαθή αντιπολίτευση, οι οποίες μπορούν και θα πρέπει να μετάσχουν στην πολιτική ρύθμιση (...) Υπάρχουν διαφωνίες μεταξύ ορισμένων χωρών. (Όμως) αρχίζει να υπάρχει μια προσέγγιση στις θέσεις», κατέληξε.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΑΠΕ