Η γαλλική αστυνομία ψάχνει την ταυτότητα του τρίτου καμικάζι του Σταντ ντε Φρανς

Η γαλλική αστυνομία ψάχνει την ταυτότητα του τρίτου καμικάζι του Σταντ ντε Φρανς

Η γαλλική αστυνομία έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα έκκληση για μαρτυρίες, συνοδευόμενη από φωτογραφία, για την ταυτοποίηση ενός τρίτου δράστη μίας από τις επιθέσεις που διαπράχθηκαν στις 13 Νοεμβρίου στο Σταντ ντε Φρανς.

Οι ερευνητές ανακοίνωσαν την Παρασκευή ότι ο καμικάζι αυτός, ο οποίος ανατινάχθηκε κοντά στην πύλη "H" του σταδίου, είχε καταγραφεί στις 3 Οκτωβρίου στη Λέρο, ταυτόχρονα με έναν άλλο καμικάζι, η φωτογραφία του οποίου έχει ήδη δοθεί στη δημοσιότητα από την γαλλική αστυνομία, αλλά δεν έχει ακόμη αναγνωριστεί η ταυτότητά του, αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Μόνο ένας από τους τρεις δράστες των επιθέσεων στην περιοχή του Σταντ ντε Φρανς έχει αναγνωρισθεί: πρόκειται για τον Μπιλάλ Χάντφι, έναν Γάλλο 20 ετών, που κατοικούσε στο Βέλγιο.

Σύμφωνα με πηγή των ερευνών, κατά την καταγραφή του στην Ελλάδα μεταξύ των υπολοίπων προσφύγων και μεταναστών, ο άνδρας τον οποίο αφορά η νέα έκκληση της γαλλικής αστυνομίας, είχε παρουσιαθεί με συριακό διαβατήριο με το όνομα Μοχάμαντ αλ-Μαχμόντ.

Αυτός και ο άλλος καμικάζι, ο οποίος ανατινάχθηκε στην πύλη D κατά τη διάρκεια του φιλικού ποδοσφαιρικού αγώνα Γαλλίας-Γερμανίας, στη συνέχεια πήραν μαζί το πλοίο με προορισμό το λιμάνι του Πειραιά στις 8 Οκτωβρίου. Ακολουθώντας τον δρόμο των προσφύγων, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της γαλλικής αστυνομίας, πήραν τον δρόμο της Σερβίας, μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ