Η 3η Διάλεξη Σαριπόλου αναλύει το μέλλον  της κοινής εμπορικής πολιτικής

Η 3η Διάλεξη Σαριπόλου αναλύει το μέλλον της κοινής εμπορικής πολιτικής

Η Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και ο Δικηγορικός Σύλλογος Λάρνακας, με την υποστήριξη του Δήμου Λάρνακας, συνδιοργανώνουν την Πέμπτη, 25.11.2021, ώρα 18.00 την 3η Διάλεξη εις Μνήμην Νικολάου Ι. Σαριπόλου (The Saripolos Lecture). Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί με τη χρήση της πλατφόρμας Zoom (προεγγραφές και οδηγίες παρακολούθησης εδώ).

Πρόκειται για διοργάνωση η οποία συνιστά πλέον θεσμό για την ακαδημαϊκή ζωή του τόπου, μέσα από υψηλού επιπέδου επιστημονικές εισηγήσεις για επίκαιρα ζητήματα του δημοσίου και του διεθνούς δικαίου. 

Στο πλαίσιο της 3ης  Διάλεξης εις Μνήμην Νικολάου Ι. Σαριπόλου, την κεντρική εισήγηση θα πραγματοποιήσει ο Καθηγητής Παναγιώτης Δελημάτσης, κάτοχος της Έδρας Δικαίου της Ε.Ε. και Διεθνούς Οικονομικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Tilburg, με θέμα «Το Μέλλον της Κοινής Ευρωπαϊκής Εμπορικής Πολιτικής από τη Σκοπιά του Δικαίου: Η Ανοικτή Στρατηγική Αυτονομία και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου».

Θα ακολουθήσει συζήτηση με συντονίστρια την Καθηγήτρια της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας Ειρήνη Σταματούδη και συζητητές τους Δρ Νικόλα Κυριακίδη, μέλος του συνεργαζόμενου εκπαιδευτικού προσωπικού της Νομικής Σχολής Πανεπιστημίου Λευκωσίας και μέλος του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρνακας και Δρ Κρίτωνα Διονυσίου, μέλος του συνεργαζόμενου εκπαιδευτικού προσωπικού της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν ο Δήμαρχος Λάρνακας, κ. Ανδρέας Βύρας, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρνακας, κ. Χριστάκης Μούσκος, και o Κοσμήτορας της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Καθηγητής Αχιλλεύς Κ. Αιμιλιανίδης.

Σημειώνεται ότι θα υπάρξει ταυτόχρονη προβολή στον Πολυχώρο Δημιουργικότητας και Πολιτισμού του Δήμου Λάρνακας, η διοργάνωση της οποίας τελεί υπό τον Δικηγορικό Σύλλογο Λάρνακας. 

Η επιστημονική εκδήλωση έχει πιστοποιηθεί από τον Παγκύπριο Δικηγορικό Σύλλογο στο πλαίσιο συνεχιζόμενης επαγγελματικής εκπαίδευσης των δικηγόρων (2 μονάδες CPD).