Χρηματοδοτικές λύσεις για μικρομεσαίες επιχειρήσεις με σταθερό επιτόκιο!
Εθνική Τράπεζα

Χρηματοδοτικές λύσεις για μικρομεσαίες επιχειρήσεις με σταθερό επιτόκιο!

Στη χώρα μας λειτουργούν σήμερα 870.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις που συνεισφέρουν στην οικονομία μας με κύκλο εργασιών της τάξης των 128 δισ. ευρώ. Το 80% εξ αυτών, δε, αντιστοιχεί σε ατομικές επιχειρήσεις. Γεγονός που εκ των πραγμάτων καθιστά τη στήριξη τους, προϋπόθεση αποφασιστικής σημασίας για την οικονομία μας.

Για την Εθνική Τράπεζα αποτελεί πεποίθηση ότι η δυναμική της ανάπτυξης της οικονομίας πρέπει να υποστηρίζεται σε όλο το φάσμα της επιχειρηματικότητας και ειδικά όσον αφορά τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Κάτι που η ίδια κάνει πράξη, άλλωστε, εδώ και δεκαετίες.

Η τρέχουσα περίοδος ωστόσο, χαρακτηρίζεται από δυσμενέστερες συνθήκες: Ο πληθωρισμός αυξάνεται με γρήγορους ρυθμούς ενώ τα επιτόκια ανεβαίνουν.

Απέναντι σε αυτό το «απειλητικό» περιβάλλον, η Εθνική έρχεται να αποδείξει για άλλη μία φορά την έμπρακτη στήριξή της στη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας, παρέχοντας ειδικά για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, χρηματοδοτήσεις με εγγύηση 70% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων (ΕΤαΕ), με δυνατότητα επιλογής σταθερού επιτοκίου για μέρος ή για τη συνολική διάρκεια του δανείου, η οποία μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 10 έτη.

Η «κρίσιμη λεπτομέρεια» συνίσταται στο ότι η εγγύηση παρέχεται μέσω του προγράμματος χρηματοδοτήσεων του Πανευρωπαϊκού Ταμείου Εγγυήσεων Pan-European Guarantee Fund (EGF) για πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις: δηλαδή επιχειρήσεις που απασχολούν λιγότερους από 250 εργαζομένους και διαθέτουν ετήσιο κύκλο εργασιών μέχρι 50 εκατ. ευρώ ή συνολικό ετήσιο ισολογισμό που δεν ξεπερνά τα 43 εκατ. ευρώ

Έτσι, ακόμη και μία μικρομεσαία ή ατομική επιχείρηση, μπορεί να λάβει χρηματοδότηση μέχρι 5 εκατ. ευρώ για να καλύψει ανάγκες σε κτιριακές υποδομές και μηχανολογικό εξοπλισμό, ανάγκες κεφαλαίου κίνησης ή και αναχρηματοδότηση υφιστάμενων δανείων με ευνοϊκότερους όρους.

Ποια είναι, όμως, τα ειδικότερα τα χαρακτηριστικά του προγράμματος αυτού;

Οι ιδιαίτερα ευνοϊκοί όροι που παρέχονται με το χρηματοδοτικό πρόγραμμα του EGF μπορούν να καλύψουν κάθε επιχειρηματική ανάγκη:

  • Δάνεια τακτής λήξης, διάρκειας 5-7 ετών (υπό προϋποθέσεις, έως και 10 έτη) για:
  1. τη χρηματοδότηση επενδυτικών σχεδίων
  2. την κάλυψη αναγκών σε ρευστότητα
  3. την αναχρηματοδότηση δανειακών υποχρεώσεων
  • Ανακυκλούμενα όρια, διάρκειας 3-5 ετών (υπό προϋποθέσεις έως και 10 έτη) για την κάλυψη αναγκών ρευστότητας.

Όλες οι μορφές χρηματοδότησης του προγράμματος παρέχονται με προνομιακό κυμαινόμενο επιτόκιο Euribor 3 / 6 μηνών πλέον περιθωρίου(1) και εισφοράς Ν.128/75. Ειδικά για τα δάνεια τακτής λήξης, η Εθνική Τράπεζα δίνει τώρα τη δυνατότητα επιλογής σταθερού επιτοκίου για 3, 5, 7 ή και 10 έτη, για ένα μέρος ή για το σύνολο της διάρκειας του δανείου.

Το χρηματοδοτικό πρόγραμμα με την εγγύηση του EGF σας προσφέρει επιπλέον:

  • ευελιξία στη μορφή χρηματοδότησης
  • δυνατότητα περιόδου χάριτος
  • ευελιξία στην αποπληρωμή μέσω ισόποσων μηνιαίων, τριμηνιαίων ή εξαμηνιαίων δόσεων.

Στο κρίσιμο ερώτημα, πως μπορεί και η δική σας επιχείρηση να χρηματοδοτηθεί, εκμεταλλευόμενη όλες αυτές τις προνομιακές προϋποθέσεις, η απάντηση είναι απλή:

Απευθυνθείτε τώρα στην Εθνική Τράπεζα και συζητήστε με τον Επαγγελματικό σας Σύμβουλο για να σας προτείνει τη λύση που ταιριάζει στα επιχειρηματικά σας σχέδια. Στη συνέχεια, υποβάλλετε αίτηση, μαζί με το επενδυτικό σας σχέδιο και τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα επωφελείται της ειδικής στήριξης από τον Μηχανισμό Εγγυήσεων του Πανευρωπαϊκού Ταμείου Εγγυήσεων (EGF), που υλοποιείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων με την οικονομική στήριξη των Κρατών Μελών που συνεισφέρουν στο EGF.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα χρηματοδοτήσεων του EGF για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, μπορείτε να δείτε εδώ.

Ανακαλύψτε περισσότερα προϊόντα και υπηρεσίες για την επιχείρησή σας εδώ.

(1) Περιλαμβάνεται ποσοστό της προμήθειας εγγύησης επί του εγγυημένου μέρους της χρηματοδότησης (0,20% ή 0,70% ανάλογα με το πλαίσιο στο οποίο θα εγκριθεί το αίτημα).