Γκάγκα: Νεαρός στη Βόρεια Ελλάδα έχασε τη μάχη γιατί ήταν ανεμβολίαστος

Γκάγκα: Νεαρός στη Βόρεια Ελλάδα έχασε τη μάχη γιατί ήταν ανεμβολίαστος

Νεαρός που δεν είχε εμβολιαστεί και νοσηλευόταν με κορονοϊό σε νοσοκομείο της Βόρειας Ελλάδας έχασε τη μάχη για τη ζωή, όπως έκανε γνωστό η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, απευθύνοντας έκκληση σε όσους πολίτες δεν έχουν κάνει ακόμα το εμβόλιο, να το αποφασίσουν σύντομα.

«Δεν θέλουμε να έχουμε τέτοιους θανάτους, είναι πάρα πολύ εύκολο να τους προλάβουμε με εμβολιασμό», τόνισε η κ. Γκάγκα, υπογραμμίζοντας πως «δεν θέλουμε να επιβάλλουμε τον εμβολιασμό σε κανέναν, αλλά πραγματικά ζητάμε από όλους να εμβολιαστούν». Ενώ επανέλαβε πως το «εμβόλιο είναι ασφαλές, δεν έχει παρενέργειες, αντίθετα η νόσος είναι σοβαρή, οδηγεί σε θάνατο συχνά».

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, πρόκειται για 20χρονο, ο οποίος είχε διαγνωστεί θετικός στην COVID-19 στις αρχές του μήνα, εισήχθη στο Νοσοκομείο «Παπανικολάου» στις 16/9, διασωληνώθηκε και μετά από επιπλοκές στην υγεία του κατέληξε.

«Στόχος είναι να πάρουμε πίσω τη ζωή μας και να προχωρήσουμε σιγά-σιγά προς την κανονικότητα, με ασφάλεια προσέχοντας ο ένας τον άλλο», επισήμανε η κ. Γκάγκα, προτρέποντας όλους να εμβολιαστούν, καθώς όπως είπε όπου υπάρχει υψηλή εμβολιαστική κάλυψη υπάρχουν λίγες νοσηλείες και μικρή ανάγκη για ΜΕΘ.

Έφερε ως παράδειγμα την 4η ΥΠΕ, η οποία είναι στο "κόκκινο", λέγοντας ότι αυτή τι στιγμή 225 ασθενείς νοσηλεύονται με covid-19 και 55 σε ΜΕΘ και μόνο 2 είναι εμβολιασμένοι.

Η κ. Γκάγκα προσέθεσε ότι ο εμβολιασμός δεν σημαίνει ότι θα καλύψει 100% όλους τους ανθρώπους και δεν θα αρρωστήσει κανένας, αλλά σίγουρα η πιθανότητα να κάνει σοβαρή νόσο είναι 20 φορές χαμηλότερη, είναι λιγότεροι οι θάνατοι, λιγότερη η ταλαιπωρία.

Αναφέρθηκε επίσης στην πίεση που δέχεται κοντά δύο χρόνια το σύστημα υγείας, η οποία είναι «έντονη, ειδικά στην Βόρεια Ελλάδα» και ζήτησε από όλους να προστατεύσουμε και το σύστημα υγείας.

Σημείωσε πως το υπουργείο θα κάνει ότι μπορεί για «να υπάρχει προσωπικό στα νοσοκομεία», αλλά είναι σημαντικό να μην έχουμε αυτά τα πάρα πολλά κρούσματα που είχαμε πέρυσι.

«Με αυτές τις συνθήκες η παροχή ποιοτικής φροντίδας είναι πάντα δύσκολη και επίσης, να θυμόμαστε ότι πέρα από τους ανθρώπους με κορονοϊό, που φυσικά θα τους φροντίσουμε, έχουμε όλους τους άλλους ασθενείς που πρέπει επίσης να έχουν πρόσβαση στο νοσοκομείο. Όσο πιο πολύ προσέξουμε ο ένας τον άλλον τόσο καλύτερα θα είναι», κατέληξε η κ. Γκάγκα.