Γερμανικό ΥΠΟΙΚ: Λανθασμένη πολιτική υποχρέωσε τις τράπεζες σε ανακεφαλαιοποίηση

Γερμανικό ΥΠΟΙΚ: Λανθασμένη πολιτική υποχρέωσε τις τράπεζες σε ανακεφαλαιοποίηση

Θετικό χαρακτήρισε το γεγονός ότι βρέθηκαν ιδιώτες επενδυτές οι οποίοι συμμετείχαν στην ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Μάρτιν Γιέγκερ. Απέδωσε ωστόσο την ανάγκη για την ανακεφαλαιοποίηση σε λανθασμένη πολιτική.  

«Στην αρχή του έτους οι ελληνικές τράπεζες είχαν επαρκή ρευστότητα. Μετά υπήρξε αλλαγή κυβέρνησης», συνέχισε ο κ. Γιέγκερ και αναφέρθηκε στις διαπραγματεύσεις, οι οποίες κατέληξαν σε ένα τρίτο πρόγραμμα βοήθειας, στο οποίο διατυπώθηκαν οι όροι που πρέπει να εκπληρώσει η Ελλάδα προκειμένου να λαμβάνει τα χρήματα της βοήθειας.  

«Θα ήταν καλύτερο όλοι μαζί να είμαστε ευγνώμονες που μετά τις ταραχώδεις εμπειρίες λόγω της αλλαγής κυβέρνησης στην Ελλάδα στις αρχές του έτους, έχουν μπει πάλι όλα σε μια σειρά, που έχουμε ένα κοινό πρόγραμμα επί του οποίου μπορούμε να εργαστούμε. Αυτό θα κάνουμε. Θα κοιτάξουμε πολύ προσεκτικά ώστε η ελληνική πλευρά να τηρήσει τις δεσμεύσεις της», δήλωσε ο κ. Γιέγκερ και πρόσθεσε ότι, αν αυτό συμβεί, τότε θα μπορέσει η Ελλάδα με προσπάθεια να βγει πάλι από αυτή την πράγματι επώδυνη κατάσταση.

«Αλλά δεν πρέπει να υπάρχει καμιά αμφιβολία για το ποιος έφερε την Ελλάδα σε αυτή την κατάσταση», κατέληξε ο εκπρόσωπος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ