Γεωργιάδης: Το ερώτημα είναι αν θα σώσουμε 3.000 ζωές έναντι 100 ευρώ

Γεωργιάδης: Το ερώτημα είναι αν θα σώσουμε 3.000 ζωές έναντι 100 ευρώ

«Το ερώτημα είναι αν θέλουμε να σώσουμε περίπου 3.000 ζωές» οι οποίες θα σωθούν με το μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού, ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στο MEGA. Συγκεκριμένα, αναφερθείς στην εν λόγω απόφαση της κυβέρνησης υπογράμμισε ότι «δεν πάρθηκε εύκολα» αλλά έπρεπε «να προλάβουμε κινδύνους που δυνητικά θα δημιουργήσει η Όμικρον».

Όπως σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης πως «η κοκορομαχία των κομμάτων για την υποχρεωτικότητα στον εμβολιασμό δεν έχει καμία σημασία, όταν ο κορονοϊός σκοτώνει και δημιουργεί δράματα, ειδικά για τους άνω των 60 ετών».

«Οι 95% που πεθαίνουν είναι άνω των 60 ετών και η απόφαση για την υποχρεωτικότητα δεν πάρθηκε εύκολα από την κυβέρνηση» τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης, σημειώνοντας για την απόφαση της υποχρεωτικότητας ότι «κρίθηκε ότι έχουμε κάνει τα πάντα για να πείσουμε τους πολίτες, ενώ η εμφάνιση της “Όμικρον” δημιουργούσε δυνητικά κινδύνους στο μέλλον που θέλουμε να προλάβουμε».

Παράλληλα, ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι δεν θα μπορούσε να υπάρξει υποχρεωτικότητα χωρίς κυρώσεις. «Το ερώτημα είναι αν θέλουμε να σώσουμε ζωές και αν αυτές οι περίπου 3.000 ζωές, που θα σωθούν με αυτό το μέτρο, κοστίζουν 100 ευρώ» συμπλήρωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Κάποια στιγμή στην Ελλάδα θα πρέπει να επιβραβεύονται οι υπεύθυνοι και οι σοβαροί» τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων για το μέτρο της επιβολής προστίμου στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών, επαναλαμβάνοντας ότι η αξιωματική αντιπολίτευση αντέδρασε έντονα στην επιβράβευση των νέων για τον εμβολιασμό, όπως αντιδρά και τώρα.

Τέλος, ο Άδωνις Γεωργιάδης δεν θέλησε να προβλέψει αν η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε γενική υποχρεωτικότητα εμβολιασμού του πληθυσμού, ωστόσο επανέλαβε ότι «το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα έχουμε γενικό lockdown».