8ος χρόνος, ημέρα 2480η
Τρίτη, 16 Αυγούστου 2022

Έκρηξη στην Ευελπίδων το προηγούμενο Σάββατο - Από την προκήρυξη ενημερώθηκε η ΕΛ.ΑΣ.

Έκρηξη στην Ευελπίδων το προηγούμενο Σάββατο - Από την προκήρυξη ενημερώθηκε η ΕΛ.ΑΣ.

Βρέθηκαν τελικά τα υπολείμματα αυτοσχέδιου ωρολογιακού μηχανισμού χαμηλής ισχύος, που εξερράγη στην Ευελπίδων και για τον οποίο η ΕΛΑΣ αρχικά δήλωνε άγνοια. Με προκήρυξή της σε ιστοσελίδα αντιεξουσιαστικού χώρου την ευθύνη ανέλαβε ο Κύκλος Ασύμμετρου Μητροπολιτικού Πολέμου, Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο.

Ο μηχανισμός περιείχε μισό κιλό μαύρο μπαρούτι, και τοποθετήθηκε τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου, σε ένα από τα πίσω φυλάκια των δικαστηρίων της πρώην Σχολής Ευελπίδων σε ένδειξη συμπαράστασης στον «αιχμάλωτο πολέμου» Κωνσταντίνο Γιαγτζόγλου.

Όπως αναφέρουν στην προκήρυξη όπου αναλαμβάνουν την ευθύνη, «τοποθετήσαμε σε φυλάκιο στην πίσω πλευρά των δικαστηρίων της Ευελπίδων, ωρολογιακό εκρηκτικό μηχανισμό χαμηλής έντασης, με σχεδόν μισό κιλό μαύρο μπαρούτι». 

Αργά το βράδυ αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής και στελέχη του τμήματος εξουδετέρωσης μηχανισμών εντόπισαν το φυλάκιο, όπου υπήρχαν φανερά ίχνη ζημιών.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, τα ξημερώματα του Σαββάτου 24/3/2018, λίγο πριν από τις 4.00, μια γυναίκα κάτοικος της περιοχής τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση και δήλωσε ότι άκουσε μια έκρηξη.

Σημειώνεται ότι αρχικά υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας υποστήριζαν ότι δεν γνώριζαν τίποτα για την έκρηξη βόμβας και μετά το κείμενο ανάληψης ευθύνης στελέχη του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών πήγαν στην περιοχή προκειμένου να ερευνήσουν για τυχόν υπολείμματα του εκρηκτικού μηχανισμού.

Μετά την ανάληψη ευθύνης όμως, έγινε και δεύτερη έρευνα και τελικά βρέθηκε το σημείο της έκρηξης, εκεί όπου βρίσκεται η σκοπιά, στη νότια πλευρά των δικαστηρίων, προς το πάρκο του Γκύζη, η οποία όμως δεν λειτουργεί τα βράδια.

Τα θραύσματα παραλήφθησαν από τα συνεργεία του ΤΕΕΜ και μεταφέρθηκαν για εξέταση στα εγκληματολογικά εργαστήρια, ενώ για το συμβάν διενεργείται προανάκριση από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Πρόκειται για μια ανησυχητική υπόθεση, καθώς διαπιστώνεται ότι στελέχη ή μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου εκπαιδεύτηκαν στην κατασκευή ωρολογιακών εκρηκτικών μηχανισμών, προχωρώντας βομβιστική επίθεση, χωρίς προειδοποιητικό τηλεφώνημα, ενώ στην ΕΛΑΣ φοβούνται κλιμάκωση παρόμοιων βομβιστικών επιθέσεων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία: Ιntime