Ερωτήματα γύρω από τη δολοφονία του δικηγόρου στο Ντιγιάρμπακιρ

Ερωτήματα γύρω από τη δολοφονία του δικηγόρου στο Ντιγιάρμπακιρ

Σημαντικά ερωτήματα αιωρούνται γύρω από την υπόθεση της δολοφονίας του προέδρου του δικηγορικού συλλόγου του Ντιγιάρμπακιρ Ταχίρ Ελτσί, τα οποία ανέκυψαν λόγω της... εξέλιξης της τεχνολογίας. Ένα βίντεο που καταγράφει τη δολοφονία και τις συγκρούσεις που ακολούθησαν κάνει από χτες το γύρο της Τουρκίας μέσω διαδικτύου και προκαλεί τα ερωτήματα και τις υποψίες.

Στο βίντεο αστυνομικοί εμφανίζονται να πυροβολούν από απόσταση περίπου δύο μέτρων δύο άτομα τα οποία παρουσιάζονται ως οι τρομοκράτες και να μην τους πετυχαίνουν. Πρόκειται για το σημείο όπου βρισκόταν ο Ελτσί. Παρευρίσκονταν δημοσιογράφοι, δικηγόροι και αστυνομικοί. Από το βάθος του δρόμου, οι δύο τρομοκράτες αρχίζουν κάποια στιγμή να τρέχουν προς το σημείο αυτό, κάτω από τους πυροβολισμούς των αστυνομικών. Οι τρομοκράτες περνούν μπροστά από τους αστυνομικούς και συνεχίζουν να τρέχουν κατά μήκους του δρόμου. Σε όλη αυτή τη διάρκεια οι αστυνομικοί πυροβολούν. Οι τρομοκράτες συνεχίζουν, αλλά εν τω μεταξύ τραυματίζεται θανάσιμα στο κεφάλι ο Ελτσί. Σε όλη αυτή τη διάρκεια οι τρομοκράτες δεν πυροβολούν. Πράγμα που προκαλεί το ερώτημα «ποιος πυροβόλησε τελικά εναντίον του Ελτσί; Οι μόνοι που φαίνεται να πυροβολούν είναι οι αστυνομικοί.

Τα ερωτήματα αυτά διατυπώνονται από αντιπολιτευόμενες εφημερίδες.

Ένας από τους αστυνομικούς αυτούς δηλώνει ότι «δεν κατάφερα να τους πετύχω επειδή έτρεχαν και επειδή ένας από αυτούς έριξε προς το μέρος μου το όπλο του».

Μετά το επεισόδιο, η χήρα Ελτσί δέχτηκε απειλή μέσω «Twitter». «Τώρα σειρά σου» γράφει το μήνυμα, το οποίο εστάλη από αστυνομικό. Η ασφάλεια μάλιστα εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται ότι ξεκίνησε σχετική έρευνα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ