Ενώπιον δικαστηρίου ο άνδρας που έδωσε το σπίτι του στον Αμπααούντ

Ενώπιον δικαστηρίου ο άνδρας που έδωσε το σπίτι του στον Αμπααούντ

Ο άνδρας που φέρεται να προσέφερε το σπίτι στο οποίο διέμενε ο Βελγομαροκινός τζιχαντιστής Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ στη συνοικία Σεν Ντενί του Παρισιού μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου, θα παρουσιαστεί ενώπιον δικαστηρίου σήμερα, όπως ανακοίνωσε δικαστική πηγή.

Ο Τζαουάντ Μπενταούντ συνελήφθη στις 18 Νοεμβρίου στον δρόμο κοντά στο διαμέρισμα του Σεν Ντενί στο οποίο κρυβόταν ο Αμπααούντ.

Στη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης στο σπίτι αυτό σκοτώθηκε ο φερόμενος ως εγκέφαλος των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι, η εξαδέλφη του Χάσνα Αϊτμπουλαχσέν και ένας ακόμη άγνωστος άνδρας.

Η προσωρινή κράτηση του Μπενταούντ παρατάθηκε ως σήμερα, ένα μέτρο που λαμβάνεται σπάνια.

Παρακολουθώντας την Αϊτμπουλαχσέν οι αστυνομικοί την είδαν να μιλάει μία ημέρα πριν από την αστυνομική επιχείρηση με έναν άνδρα που έμοιαζε με τον Μπενταούντ, προφανώς για να του ζητήσει να της διαθέσει το διαμέρισμα.

Λίγη ώρα αργότερα η Αϊτμπουλαχσέν συναντήθηκε με τον Αμπααούντ και έναν άλλο άνδρα σε μη κατοικημένη περιοχή στον αυτοκινητόδρομο που οδηγεί στο Ομπερβιγιέ, όπου οι δύο άνδρες κρύβονταν, προτού τους οδηγήσει στο μικρό διαμέρισμα στο Σεν Ντενί.

Μετά τη σύλληψή του, ο Μπενταούντ είχε πει σε μια δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου ότι διέθεσε το διαμέρισμά του χωρίς να γνωρίζει σε ποιον: «Ένας φίλος μού ζήτησε να φιλοξενήσω δύο φιλαράκια του για μερικές ημέρες».

«Του είπα ότι δεν υπήρχαν στρώματα και μου απάντησαν ότι “δεν είναι σημαντικό”, ήθελαν απλώς νερό και να προσευχηθούν», πρόσθεσε. «Μου ζήτησαν να τους εξυπηρετήσω και τους εξυπηρέτησα, δεν γνώριζα ότι πρόκειται για τρομοκράτες», εξήγησε ο Μπενταούντ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ