Εμβολιάστηκε στον «Ευαγγελισμό» ο Αλέξης Τσίπρας χωρίς κάμερες

Εμβολιάστηκε στον «Ευαγγελισμό» ο Αλέξης Τσίπρας χωρίς κάμερες

Στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» βρέθηκε λίγο μετά τις 11:30 το πρωί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος μετέβη για να εμβολιαστεί. Τον Αλέξη Τσίπρα υποδέχτηκε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, κατά την άφιξή του.

Η στιγμή του εμβολιασμού δεν καταγράφηκε ζωντανά, καθώς ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε να μην γίνει μπροστά στις κάμερες των τηλεοπτικών σταθμών.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε δηλώσεις στους δημοσιογράφους πριν και μετά τη διαδικασία. Κάλεσε δε όλους τους πολίτες να εμβολιαστούν λαμβάνοντας το μερίδιο της ευθύνης που τους αναλογεί σημειώνοντας πως οι Έλληνες «δεν έχουν όμως κανένα λόγο να αισθάνονται ανασφάλεια μπροστά στο εμβόλιο που είναι το μοναδικό όπλο που μας προσφέρει η επιστήμη έναντι στον ιό». «Δεν υπάρχει λόγος επιφύλαξης, πρέπει όλοι μαζί να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να ξαναπάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας», υπογράμμισε.

«Το δηλώνω κατηγορηματικά. Το εμβόλιο είναι όπλο της επιστήμης για να αντιμετωπίσουμε την πανδημία και τον ιό. Μακάρι να υπήρχε η δυνατότητα να εμβολιαστεί γρήγορα το μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού και ιδίως, οι ευπαθείς ομάδες», ανέφερε και εν συνεχεία επιτέθηκε στη κυβέρνηση κατηγορώντας ότι «δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα, γιατί οι μέχρι στιγμής δόσεις που έχουν εξασφαλιστεί δεν μας κάνουν αισιόδοξους ότι θα δημιουργηθεί μια ασπίδα προστασίας απέναντι στον ιό στην κοινότητα μέχρι το καλοκαίρι ή μέχρι το επόμενο φθινόπωρο».

Ο αρχηγός της αξιωματικός αντιπολίτευσης δήλωσε ακόμα πως θα ήθελε να υπήρχε η δυνατότητα να εμβολιαστεί περισσότερος κόσμος  και ειδικά οι ευπαθείς ομάδες και επέκρινε την κυβέρνηση λέγοντας πως «έχοντας την γνώση των πρώτων δέκα μηνών δεν υπάρχει καμία δικαιολογία από την κυβέρνηση να ρίχνει όλες τις ελπίδες στο εμβόλιο και να μην ενισχύει το ΕΣΥ, την δευτεροβάθμια φροντίδα και τα πιλοτικά προγράμματα ώστε να σωθούν όσοι περισσότεροι πολίτες μέσα στις ΜΕΘ, κατηγορώντας την ότι «στήνει επικοινωνιακά σόου».