Έκρηξη στο μετρό της Κωνσταντινούπολης

Έκρηξη στο μετρό της Κωνσταντινούπολης

Έκρηξη σημειώθηκε στη στάση Μπαϊράμπασα στο μετρό της Κωνσταντινούπολης λίγο νωρίτερα.

Νεότερη ενημέρωση 20:12

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν ένας αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός ανατινάχθηκε σε μια ανισόπεδη διάβαση που βρίσκεται κοντά σε σταθμό του μετρό της Κωνσταντινούπολης σήμερα, γνωστοποίησε ο δήμαρχος της συνοικίας Μπαϊράμπασα, με αποτέλεσμα να ανασταλούν τα δρομολόγια στο μεγαλύτερο τμήμα του δικτύου.

Νεότερη ενημέρωση 19:40

Αστυνομική πηγή ανέφερε στο πρακτορείο NBC πως βρέθηκαν στοιχεία μικρoύ αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού έξω από την είσοδο του μετρό.

Νεότερη ενημέρωση 18:56

Κάμερα της τροχαίας κατέγραψε την έκρηξη.

Νεότερη ενημέρωση 18:39

Σύμφωνα με το δήμαρχο του Μπαϊράμπασά, Atilla Aydiner, σε τουρκικά πρακτορεία, η έκρηξη προκλήθηκε από βόμβα. Η αστυνομία αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα.

Νεότερη ενημέρωση: 18:33

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και έξι τραυματίστηκαν όταν σημειώθηκε έκρηξη σε έναν σταθμό του μετρό στην Κωνσταντινούπολη.

Το τηλεοπτικό δίκτυο NTV μετέδωσε ότι πρόκειται για εκρηκτικό μηχανισμό που εξερράγη σε ανισόπεδη διάβαση κοντά στον σταθμό του μετρό, ενώ το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο Haberturk μετέδωσε ότι η έκρηξη προκλήθηκε από έναν μετασχηματιστή.

Ένας αξιωματούχος της δημοτικής αρχής είπε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ότι τα δρομολόγια των τρένων έχουν ανασταλεί στο σταθμό Μπαϊράμπασα αφού ακούστηκε ένας ισχυρός κρότος.

Το πρακτορείο ειδήσεων Dogan μεταδίδει ότι πολλά ασθενοφόρα έχουν σπεύσει στην περιοχή.

Η αστυνομία ανέφερε ότι η αιτία της έκρηξης είναι ακόμη άγνωστη και διεξάγει έρευνα.

 

Νεότερη ενημέρωση 18:28

Αδιευκρίνιστη ακόμα η αιτία της έκρηξης σύμφωνα με τουρκικά πρακτορεία, ενώ οι αρχές  συνεχίζουν τις έρευνες.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε με βάση τις πρώτες πληροφορίες και ενδείξεις, ενώ αναφέρθηκαν και έξι τραυματίες.

Ένας αξιωματούχος της δημοτικής αρχής είπε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ότι τα δρομολόγια των τρένων και του τραμ έχουν ανασταλεί στο σταθμό Μπαϊράμπασα αφού ακούστηκε ένας ισχυρός κρότος.

Πολλοί χρήστες μέσων κοινωνικής δικτύωσης αναφέρουν πως η έκρηξη ακούστηκε μέχρι την ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης, στο Καντικόι.