Εισβολή ενόπλων σε φεστιβάλ ρακί στην Τουρκία

Εισβολή ενόπλων σε φεστιβάλ ρακί στην Τουρκία

Μια ομάδα ένοπλων ανδρών εισέβαλε σε ένα φεστιβάλ στη νότια Τουρκία, που ήταν αφιερωμένο στο ρακί κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, πυροβολώντας στον αέρα και φωνάζοντας συνθήματα κατά της κατανάλωσης αλκοόλ, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Dogan σήμερα.

H εφημερίδα Hurriyet ανήρτησε στον ιστότοπό της βίντεο όπου διακρίνεται μια ομάδα ανδρών να διασχίζει τρέχοντας μια κατάμεστη από κόσμο αγορά στα Άδανα, φωνάζοντας και πυροβολώντας στον αέρα.

Η αστυνομία συνέλαβε τέσσερις υπόπτους με την κατηγορία ότι χτυπούσαν τα τραπέζια και τους πάγκους της αγοράς με μεγάλα μαχαίρια, όπως ακριβώς αυτά που χρησιμοποιούνται για το κόψιμο του κεμπάμπ, προσέθεσε το Dogan.

Είναι η έκτη χρονιά που διοργανώνεται το συγκεκριμένο φεστιβάλ, που στο παρελθόν είχε τον τίτλο «Παγκόσμιο Φεστιβάλ Ρακί» ωστόσο οι διοργανωτές αναγκάστηκαν φέτος να το μετονομάσουν σε «Φεστιβάλ Κεμπάμπ και Ρέβας στα Άδανα» εξαιτίας των πιέσεων που ασκούσαν συντηρητικές οργανώσεις κατά της κατανάλωσης αλκοόλ, οι οποίες ζητούν επιτακτικά την απαγόρευσή του, μετέδωσε το Dogan.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ