Εισβολή αντιεξουσιαστών σε οίκημα της γερμανικής πρεσβείας στην Αθήνα

Εισβολή αντιεξουσιαστών σε οίκημα της γερμανικής πρεσβείας στην Αθήνα

Αναρχικοί, μέλη της συλλογικότητας «Ρουβίκωνας» εισέβαλαν σε οίκημα της γερμανικής πρεσβείας στο Χαλάνδρι, κατά τη διάρκεια αιφνιδιαστικής εκδήλωσης αλληλεγγύης στους πρόσφυγες. Το οίκημα ήταν παλαιότερα η οικία του Γερμανού πρέσβη.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, περίπου 20 άτομα ανάρτησαν στον υψηλό φράχτη ένα πανό με το σύνθημα «Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες - Ανοίξτε τα σύνορα» και υπογράφεται από την αναρχική συλλογικότητα «Ρουβίκωνας».

Αξιοσημείωτο είναι ότι κάποιοι από τους συμμετέχοντες στην κινητοποίηση σκαρφάλωσαν στον φράχτη και μπήκαν στο προαύλιο του σπιτιού, όπου πέταξαν φέιγ βολάν με συνθήματα υπέρ των προσφύγων.

Οι ίδιοι τράβηξαν και βίντεο, το οποίο ανάρτησαν στο διαδίκτυο. Οι συμμετέχοντες, εγκατέλειψαν στο σημείο το πανό, όταν εμφανίστηκε η Αστυνομία και απομακρύνθηκαν. Ωστόσο, από την ΕΛ.ΑΣ. μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί επτά προσαγωγές υπόπτων.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, όμως, δεν κατοικείται το σπίτι στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως στο Χαλάνδρι, όπου έμενε ο Γερμανός πρέσβης και πραγματοποιήθηκε το απόγευμα η «επιδρομή» των αναρχικών του «Ρουβίκωνα».

Όπως δήλωσε ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ, ο Γερμανός πρέσβης, εδώ και μήνες έχει μετακομίσει σε άλλο σπίτι, σε άλλη περιοχή.

Ωστόσο, επειδή η κατοικία ανήκει στην Γερμανική πρεσβεία, το κτίριο έχει αστυνομική φρουρά και συγκεκριμένα έναν αστυνομικό στην είσοδο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

* (σημ. Liberal: ο χαρακτηρισμός "συλλογικότητα" ανήκει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Το Liberal, σεβόμενο την πηγή, δεν τον άλλαξε)