Εγκρίθηκε με "απώλειες" το σύμφωνο συμβίωσης

Εγκρίθηκε με "απώλειες" το σύμφωνο συμβίωσης

Σε τρία κομμάτια έσπασε η Νέα Δημοκρατία κατά την διάρκεια της ψηφοφορίας για την επέκταση και στα ομόφυλα ζευγάρια του Συμφώνου Συμβίωσης, ενώ (άνευ κόστους) απώλειες υπέστη και η κυβερνητική πλειοψηφία, καθώς το νομοσχέδιο εγκρίθηκε με τις ψήφους ΠΑΣΟΚ, Ένωσης Κεντρώων και Ποταμιού. Ειδικότερα, σε σύνολο 249 παρόντων, 194 βουλευτές είπαν «ναι», 55 «όχι» και 51 βουλευτές απουσίαζαν.

Ενδεικτικό, πάντως, της πλήρους τριχοτόμησης της γαλάζιας παράταξης είναι ότι 29 βουλευτές είπαν «όχι», μεταξύ των οποίων η Άννα Καραμανλή,  η Άννα Ασημακοπούλου, ο Κωνσταντίνος Βλάσσης, ο Μάκης Βορίδης, ο Γιώργος Βλάχος, ο Δημήτρης Κυριαζίδης, ο Κώστας Κουκοδήμος, ο Χρήστος Μπουκώρος, ο Νότης Μηταράκης, ενώ μόλις 19 είπαν «ναι». Μεταξύ αυτών και ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης, αλλά και ο υπηρεσιακός πρόεδρος , Γιάννης Πλακιωτάκης. Αντιθέτως, ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο Αντώνης Σαμαράς, ο Άδωνις Γεωργιάδης και άλλοι 24 βουλευτές επέλεξαν να απουσιάζουν από την ψηφοφορία!

Αξίζει, βέβαια, να σημειωθεί ότι το σκηνικό του τριχασμού είχε ουσιαστικά προαναγγελθεί από νωρίς, μετά και τις έντονες συζητήσεις έξω από την αίθουσα της Ολομέλειας ανάμεσε σε βουλευτές. Άλλωστε, ότι από την Συγγρού σκέφτονταν το ενδεχόμενο να αποσυρθεί το αίτημα για τη διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορία, κάτι που τελικά δεν έγινε.

Παρ όλα αυτά ελάχιστες αλλά υπαρκτές διαρροές υπήρξαν και από το κυβερνητικό στρατόπεδο, καθώς ο Κώστας Κατσίκης, ο Γιώργος Λαζαρίδης, ο Βασίλης Κόκκαλης, ο Δημήτρης Καμμένος, υπουργός Μακεδονίας Θράκης, Μαρία Κόλλια ψήφισαν «όχι», ενώ η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά καταψήφισε την τροπολογία για την σύνθεση διαιτητικών δικαστηρίων της ΕΠΟ. Σημειωτέων ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος απουσίαζε από την ψηφοφορία, όπως και η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά.

Α.Δ

 

Διαβάστε ακόμη:

- Ανέβηκαν οι τόνοι στη βουλή για το Σύμφωνο Συμβίωσης