8ος χρόνος, ημέρα 2275η
Κυριακή, 23 Ιανουαρίου 2022

Ε. Αυλωνίτου: Αν ήσουν με το κομμουνιστικό καθεστώς δεν σε πείραζαν…

Ε. Αυλωνίτου: Αν ήσουν με το κομμουνιστικό καθεστώς δεν σε πείραζαν…

Σε άλλη μια απίστευτη δήλωση προχώρησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ελένη Αυλωνίτου, η οποία στην προσπάθειά της να διαχωρίσει το ναζισμό με τον κομμουνισμό, ισχυρίστηκε ότι οι κομμουνιστές δεν «σκότωναν ανθρώπους γιατί ήταν μαύροι τσιγγάνοι ή ομοφυλόφιλοι όπως κάνουν οι ναζιστές». Μάλιστα, η ίδια προχώρησε και ένα βήμα παραπέρα, ομολογώντας ουσιαστικά ότι «αν ήσουν με το καθεστώς, δεν σε πείραζαν τότε».

Τα παραπάνω η κυρία Αυλωνίτου τα… επικαλέστηκε σε συνέντευξή της στον Αθήνα 9,84 μια μέρα μετά τον ισχυρισμό της ότι δεν κόπηκαν οι συντάξεις επί ΣΥΡΙΖΑ. Πιο συγκεκριμένα σήμερα η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απαντώντας στις επίμονες ερωτήσεις του δημοσιογράφου: Ο κομμουνισμός δεν σκότωνε ανθρώπους γιατί ήταν μαύροι τσιγγάνοι ή ομοφυλόφιλοι όπως κάνουν οι ναζιστές. Αν ήσουν με το καθεστώς δεν σε πείραζαν τότε. Αυτό έκανε».

Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, έχοντας πιθανώς αντιληφθεί τις… αστοχίες της παραδέχτηκε ότι τα «εγκλήματα σοβιετικού τύπου- κομμουνισμού  είναι καταγεγραμμένα», ωστόσο επανερχόμενη στον διαχωρισμό προσέθεσε ότι στον ναζισμό «δεν έχει σημασία να κάνεις κάτι, πρέπει να εξοντωθείς».

Χθες, πάντως, η ίδια είχε επαναλάβει τα περί «ξεπλύματος» του ναζισμού από τη Νέα Δημοκρατία και σημείωνε: «Αυτό το συνέδριο θέλει να εξισώσει τους νικητές με τους ηττημένους του Β'' Παγκοσμίου Πολέμου και έτσι να οδηγήσει σε αναθεωρητισμό των πολιτικών αποτελεσμάτων ακόμα και των συνόρων».