Δ. Μάρδας: Η Ελλάδα θα χρειαστεί επενδύσεις

Δ. Μάρδας: Η Ελλάδα θα χρειαστεί επενδύσεις

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τις Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις, κ. Δ. Μάρδας, συμμετείχε ως κεντρικός ομιλητής στο διεθνές επενδυτικό συνέδριο της Capital Link με θέμα «Επενδύσεις στην Ελλάδα», το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 14 Δεκεμβρίου, στη Νέα Υόρκη.

Στην ομιλία του, ο κ. Υφυπουργός έδωσε έμφαση στο σταθερό πολιτικό περιβάλλον και ανέπτυξε τις νέες πολιτικές της κυβέρνησης για την προσέλκυση νέων άμεσων ξένων επενδύσεων και για την προώθηση των εξαγωγών. Σημείωσε ότι η Ελλάδα θα χρειασθεί σημαντικές επενδύσεις τα επόμενα χρόνια, προκειμένου να επιτύχει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης. Αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την δημιουργία σταθερού και ευνοϊκού επενδυτικού περιβάλλοντος μέσω της μείωσης της γραφειοκρατίας, κυρίως με την απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης των επενδύσεων.

Ο κ. Μάρδας υπογράμμισε, επίσης, την γεωστρατηγική θέση της Ελλάδος, η οποία την αναδεικνύει σε ενεργειακό και διαμετακομιστικό κόμβο, αναφέρθηκε στις θετικές προοπτικές που υπάρχουν, μεταξύ άλλων, στον τομέα του τουρισμού και κάλεσε του επενδυτές να δείξουν εμπιστοσύνη και να επενδύσουν στην Ελλάδα.

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου, ο κ. Υφυπουργός είχε σειρά διμερών συναντήσεων με ξένους επενδυτές που έχουν επενδύσει ή ενδιαφέρονται να επενδύσουν σε τομείς της ελληνικής οικονομίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ