Βόμβα Βούτση: Ο Σουλτς μου είπε ότι είναι αρρωστημένοι εγκέφαλοι αυτοί που μας ζητάνε ανόητα πράγματα

Βόμβα Βούτση: Ο Σουλτς μου είπε ότι είναι αρρωστημένοι εγκέφαλοι αυτοί που μας ζητάνε ανόητα πράγματα

Δήλωση-βόμβα από τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, σχετικά με την γνώμη του προέδρου του ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, για τους δανειστές.

Ο κ. Βούτσης, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της επιτροπής της Βουλής, για το «πράσινο ταμείο», δήλωσε:

"Είμαι πολύ χαρούμενος", είπε ο στους βουλευτές ο κ Βούτσης. "Έρχομαι από το γεύμα με τον Σουλτς. Ο πρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου αναγνώρισε ότι έχουμε σε όλα δίκιο κι ότι είναι ανόητα αυτά που μας ζητάνε - από τα σπίτια που πρέπει να σωθούν μέχρι και το ασφαλιστικό.

Μας είπε ότι είναι κάποιοι αρρωστημένοι εγκέφαλοι που θέτουν τέτοια θέματα και σας τα ζητάνε όλα".

Να σημειωθεί ότι σε ανεπίσημο κείμενο που εκδόθηκε από το Μαξίμου, αναφέρεται ότι  στην συνομιλία του με τον Πρωθυπουργό, ο Μάρτιν Σούλτς διατύπωσε την θέση ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να βρίσκεται υπό πίεση, δεδομένου του βάρους που σηκώνει στο προσφυγικό ζήτημα.

Χαρακτηριστικά, αναφέρθηκε στην ρήτρα εξαίρεσης από το Σύμφωνο Σταθερότητας, που ισχύει για χώρες, οι οποίες αντιμετωπίζουν καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Για το ζήτημα του Ελληνικού προγράμματος, αναγνωρίστηκε από τον κ. Σούλτς η ανάγκη να συνεχιστούν οι επαφές της ελληνικής πλευράς με την Επίτροπο Μοσκοβισί, προκειμένου να επιλυθούν τα εκκρεμή ζητήματα, εν όψει και της επικείμενης συνεδρίασης του Eurogroup.

Οι δύο πλευρές εμφανίστηκαν σύμφωνες στην θέση ότι η αποτελεσματική διαχείριση των προσφυγικών ροών συναρτάται με την δημιουργία κέντρων ταυτοποίησης και επανεγκατάστασης προσφύγων στην Τουρκία, καθώς και με την ενίσχυση της φύλαξης των Τουρκικών συνόρων.

Ο κ. Σούλτς καλωσόρισε την πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα να επισκεφθεί την Τουρκία λέγοντας ότι ο Πρωθυπουργός θα βρεθεί στην γειτονική χώρα και εκ μέρους της Ε.Ε.

Όπως και στην τετραμερή συνάντηση που προηγήθηκε, και στην συνάντηση Τσίπρα – Σούλτς επιβεβαιώθηκε η ανάγκη να ενισχυθεί η συνεργασία Ελλάδας – Ε.Ε, και να απορροφηθούν τα κονδύλια που έχουν προβλεφθεί για την στήριξη της Ελλάδας στο προσφυγικό ζήτημα.

Γ.Σ.