«Απόβαση» στην Αφρική, για προσέλκυση επενδύσεων, προανήγγειλε ο Δ. Μάρδας

«Απόβαση» στην Αφρική, για προσέλκυση επενδύσεων, προανήγγειλε ο Δ. Μάρδας

Το κοστούμι του αντιμνημονιακού φόρεσε στη Βουλή ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας, επιχειρώντας να δικαιολογήσει ότι πριν από λίγες μέρες ισχυρίστηκε ότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν εφάρμοσαν το μνημόνιο. Μάλιστα, απείλησε (για τα μάτια του κόσμου) ότι θα παραιτηθεί άμεσα εάν όσα του αποδίδονται, τα είπε αυτολεξεί.

«Δεν γίνεται να βαπτίζομαι μνημονιακός», υπογράμμισε ο ίδιος, για να εξηγήσει ότι είναι κατά της λιτότητας. Όπως υποστήριξε, χρησιμοποίησε τη φράση «τρενάρατε τα μέτρα του μνημονίου», όχι όμως αυτά που αφορούν την πολιτική της λιτότητας.

Ειδικότερα, τόνισε  ότι οι... προηγούμενοι δεν μείωσαν τις σπατάλες, την ώρα που πάντως ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να προσλαμβάνει τα δικά του παιδιά. Τόνισε, δε, ότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν προχώρησαν σε ιδιωτικοποιήσεις, παρά το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εδώ και σχεδόν ένα χρόνο δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα. «Δεν περιορίσατε καθόλου τη γραφειοκρατία, δεν προβήκατε σε κανένα μέτρο», προσέθεσε ο υφυπουργός Εξωτερικών και σχεδόν προκάλεσε τα γέλια στην Ολομέλεια της Βουλής.

Τέλος, εξήγησε ότι το όραμα του, εκτός από τη δημιουργία θερινού Νταβός στην Ελλάδα, είναι μια απόβαση στην Αφρική για να προσελκύσει επενδύσεις σε εξαγωγές και υπηρεσίες κατασκευαστικού τομέα!

Α.Δ.