Αντιδρά ο Περιφερειάρχης Ιόνιων Νήσων για την πώληση των αεροδρομίων

Αντιδρά ο Περιφερειάρχης Ιόνιων Νήσων για την πώληση των αεροδρομίων

Στην έντονη αντίθεσή του στη συμφωνία πώλησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων εμμένει ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Θεόδωρος Γαλιατσάτος, επικαλούμενος και ηλεκτρονικό δημοψήφισμα που διενήργησε η περιφέρεια το τελευταίο 20ημερο, σύμφωνα με το ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα τουλάχιστον με το δημοψήφισμα, η πλειοψηφία των πολιτών των νησιών του Ιονίου τάχθηκε κατά της ιδιωτικοποίησης. Ειδικότερα, βάσει των αποτελεσμάτων ψήφισαν 6.426 πολίτες των Ιονίων Νήσων, εκ των οποίων «ναι» στην πρόταση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων ενάντια στην παραχώρηση των αεροδρομίων στην γερμανική Fraport ψήφισαν 4.887 (ποσοστό 76,05%) και «όχι» ψήφισαν 1.539 πολίτες (ποσοστό 23,95%).

«Διαθέτουμε πλέον την πιο αξιόπιστη καταγραφή της άποψης των πολιτών. Δεν υπάρχει άλλη, ούτε εδώ ούτε σε όλη την Ελλάδα. Και η άποψη αυτή έχει άρνηση και θέσεις: αρνείται την ιδιωτικοποίηση, προκρίνει το δημόσιο χαρακτήρα της λειτουργίας των αεροδρομίων με συμμετοχή της αυτοδιοίκησης και των παραγωγικών φορέων» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Γαλιατσάτος χαιρετίζοντας το αποτέλεσμα του ηλεκτρονικού δημοψηφίσματος. .

«Το μήνυμα που αναδύεται είναι: σεβασμός στους πολίτες και τη γνώμη τους για κάθε σοβαρό θέμα που επηρεάζει τη ζωή τους και τη ζωή των παιδιών τους και της χώρας» πρόσθεσε.