Ανήσυχος για τους φράκτες που υψώνονται μέσα στην Ευρώπη δηλώνει ο F. Leggeri

Ανήσυχος για τους φράκτες που υψώνονται μέσα στην Ευρώπη δηλώνει ο F. Leggeri

Ο επικεφαλής της υπηρεσίας φύλαξης των συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανησυχεί για τους συνοριακούς φράκτες μέσα στην ΕΕ που κατασκευάζουν διάφορες χώρες στην προσπάθειά τους να ανακόψουν τις μεταναστευτικές ροές, δήλωσε σε αυστριακή εφημερίδα.

«Είμαι πραγματικά ανήσυχος, ως διευθυντής της Frontex και ως ευρωπαίος πολίτης, που κράτη-μέλη κατασκευάζουν τώρα φράχτες μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση», δήλωσε ο Fabrice Leggeri σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην αυστριακή εφημερίδα Kurier.

«Αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να εντατικοποιήσουμε τις προσπάθειές μας στα εξωτερικά σύνορα», είπε ο Leggeri, η υπηρεσία του οποίου ζητεί περισσότερους συνοριακούς αξιωματικούς και εξουσίες.

Η ΠΓΔΜ άρχισε την περασμένη εβδομάδα να κατασκευάζει μεταλλικό φράκτη για να απομακρύνει τους μετανάστες στα σύνορα με την Ελλάδα οι οποίοι προσπαθούν να φθάσουν στη δυτική Ευρώπη.

Η Αυστρία ανακοίνωσε τον Οκτώβριο ότι θα αρχίσει να κατασκευάζει φράκτη και στις δύο πλευρές του πιο πολυσύχναστου συνοριακού περάσματός της με τη Σλοβενία, η οποία έχει αρχίσει να κατασκευάζει τον δικό της φράκτη από συρματόπλεγμα κατά μήκος των συνόρων της με την Κροατία.

Η αντι-μεταναστευτική κυβέρνηση της Ουγγαρίας έκλεισε τα σύνορά της στους μετανάστες τον Οκτώβριο, εγκαινιάζοντας μία τάση που προκαλεί μεγάλη πίεση στο σύστημα ανοικτών συνόρων της ΕΕ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ