ΓΔ: 906,07 9,06 (1,01 %)

Τζίρος: 91,86 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2018η
Τρίτη, 11 Μαΐου 2021

ΓΔ: 906,07 9,06 (1,01 %)

Τζίρος: 91,86 εκατ. €   RT

M. Καλογήρου για Κορυδαλλό: Στις φυλακές πάντα υπήρχαν εστίες παραβατικότητας

M. Καλογήρου για Κορυδαλλό: Στις φυλακές πάντα υπήρχαν εστίες παραβατικότητας

Στην παραβατικότητα που πάντα υπήρχε στις φυλακές, όπως υποστηρίζει, «εντοπίζει» τις αιτίες για τη χθεσινή αιματηρή συμπλοκή με έναν νεκρό στις φυλακές Κορυδαλλού ο Υπουργός Δικαιοσύνης. «Η φυλακή ήταν, είναι και θα είναι ένα χώρος όπου αναπόφευκτα δημιουργούνται εστίες παραβατικότητας» υποστηρίζει ο Μ. Καλογήρου. 

Μάλιστα, κάνει λόγο για πανευρωπαϊκό πρόβλημα ενώ δεν παραλείπει να αναφερθεί σε «άμεσα αντανακλαστικά της Δικαιοσύνης» όσον αφορά τα προβλήματα στα σωφρονιστικά ιδρύμματα, αντανακλαστικά τα οποία πάντα σύμφωνα με το κ. Καλογήρου η ελληνική κοινωνία «δεν μπορεί να μην αναγνωρίσει».

Αναλυτικότερα, ο υπουργός Δικαιοσύνης σε δήλωσή του ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Η φυλακή ήταν, είναι και θα είναι ένα χώρος όπου αναπόφευκτα δημιουργούνται εστίες παραβατικότητας. Αυτό το πρόβλημα είναι διαχρονικό και ασφαλώς δεν είναι μόνον ελληνικό, αλλά ευρωπαϊκό.

Όμως, η αποφασιστικότητα και η αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης είναι δεδομένη και αδιαμφισβήτητη. Το πρώτο ζήτημα που αντιμετωπίσαμε με την έναρξη της θητείας μου, ήταν το ζήτημα των αποφυλακίσεων στη βάση πλαστών πιστοποιητικών. Δεν μπορεί παρά να αναγνωρίσει η κοινωνία τα άμεσα αντανακλαστικά της Δικαιοσύνης. Υπενθυμίζω επίσης την άμεση νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργείου, όσον αφορά τη δυνατότητα ανάκλησης βουλευμάτων αποφυλάκισης, σε περιπτώσεις που γίνεται χρήση πλαστών εγγράφων.

Με την έναρξη των γεγονότων στον Κορυδαλλό, με την απόδραση δύο κρατουμένων στις 31 Ιανουαρίου 2018, και τους θανάτους, από την πρώτη στιγμή έγινε αντιληπτό στο υπουργείο ότι αυτά τα γεγονότα δεν ήταν τυχαία.

Με συντονισμό ενεργειών του υπουργείου Δικαιοσύνης, του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, της Ελληνικής Αστυνομίας και της Δικαιοσύνης διερευνώνται οι φερόμενοι ως μέλη μιας εγκληματικής οργάνωσης με εγκληματική δραστηριότητα εντός και εκτός φυλακής. Η έρευνα είναι σε εξέλιξη και είμαι βέβαιος, ότι και στην υπόθεση αυτή, η Δικαιοσύνη θα κινηθεί με την απαραίτητη ταχύτητα προκειμένου να διερευνηθούν τα περιστατικά».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμα:

- Έρευνα του Αρείου Πάγου για την αιματηρή συμπλοκή στις φυλακές Κορυδαλλού