Ζημιές υψηλότερες των εκτιμήσεων για την Tesla στο α' τρίμηνο

Ζημιές υψηλότερες των εκτιμήσεων για την Tesla στο α' τρίμηνο

Ζημιές υψηλότερες των εκτιμήσεων κατέγραψε η Tesla στο πρώτο τρίμηνο αυτού του έτους ενώ και τα έσοδά της δεν «συνάντησαν» τις εκτιμήσεις ωστόσο οι επενδυτές της Wall Street ελπίζουν ότι η αμερικανική εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων του Έλον Μασκ θα επιστρέψει στην κερδοφορία εντός του 2019.

Συγκεκριμένα, ζημιές 702 εκατ. δολάρια ή 4,10 δολάρια ανά μετοχή κατέγραψε η Tesla στο α'' τρίμηνο συγκριτικά με τις ζημιές 4,10 ευρώ ανά μετοχή την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους. Παράλληλα, τα έσοδα της ανήλθαν στα 4,4 εκατ. δολάρια έναντι των 3,4 δισ. δολαρίων το 2018.

Αντίστοιχα, οι προσαρμοσμένες ζημιές ανήλθαν στα 494 εκατ. δολάρια ή 2,90 δολάρια ανά μετοχή σε σχέση με τις αντίστοιχες ζημιές των 3,35 δολαρίων ανά μετοχή πέρυσι.

Όπως αναφέρει το Marketwatch, οι αναλυτές της FactSet είχαν κάνει λόγο για προσαρμοσμένες απώλειες 1,15 δολαρίων ανά μετοχή και πωλήσεις 5,4 δισ. δολαρίων για το τρίμηνο.

Σημειώνεται ότι οι προβλέψεις για ζημιές ανά μετοχή είχαν διευρυνθεί τις τελευταίες ημέρες μετά την ανακοίνωση της Tesla για το GAAP τρίτου και τέταρτου τριμήνου και για τα προσαρμοσμένα κέρδη.

«Δεν με εκπλήσσει το γεγονός ότι είδα την κίνηση της εταιρείας στο χρηματιστήριο μετά την ανακοίνωση, αφού οι προσδοκίες ήταν τόσο χαμηλές, με τη μετοχή να βρίσκεται πάνω από το 22% μέχρι σήμερα», δήλωσε ο Γκάρετ Νέλσον, αναλυτής της CFRA.