Ζελένσκι: Η μεταφορά ρωσικού πετρελαίου από ελληνικά πλοία δεν ανταποκρίνεται στα συμφέροντα της Ευρώπης

Ζελένσκι: Η μεταφορά ρωσικού πετρελαίου από ελληνικά πλοία δεν ανταποκρίνεται στα συμφέροντα της Ευρώπης

Ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντιμίρ Ζελένσκι, κατήγγειλε την Τρίτη τον ρόλο των ελληνικών επιχειρήσεων στην εξαγωγή ρωσικού πετρελαίου, λέγοντας ότι αυτό δεν είναι μια κατάσταση που «ανταποκρίνεται στα συμφέροντα της Ευρώπης». 

«Βλέπουμε ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις παρέχουν σχεδόν τον πιο μεγάλο στόλο πλοίων για τη μεταφορά του ρωσικού πετρελαίου», ανέφερε κατά τη διάρκεια ομιλίας του από απόσταση στο οικονομικό φόρουμ του Economist στην Αθήνα, σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων. 

«Αυτό συμβαίνει όταν μια άλλη ενεργειακή ρωσική πηγή (το αέριο) χρησιμοποιείται ως όπλo ενάντια στην Ευρώπη και ενάντια στον προϋπολογισμό κάθε ευρωπαϊκής οικογένειας. Είμαι σίγουρος ότι αυτό  δεν ανταποκρίνεται στα συμφέροντα της Ευρώπης, της Ελλάδας ή της Ουκρανίας», προσέθεσε ο Ουκρανός πρόεδρος 

Η πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Πλοιοκτητών, Μελίνα Τραυλού, στις αρχές Ιουνίου, είχε πει ότι συνεχίζεται αυτή η δραστηριότητα καθώς η ελληνική ναυτιλία «δεν κάνει τίποτα παράνομο» και δεν «παραβιάζει κανένα εμπάργκο»