Ισχυρή πτώση του Bitcoin μετά τις ανησυχίες Τζ. Πάουελ για το Libra

Ισχυρή πτώση του Bitcoin μετά τις ανησυχίες Τζ. Πάουελ για το Libra

Χαμηλά κινείται σήμερα το Bitcoin μετά τις δηλώσεις του επικεφαλής της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ, Τζερόμ Πάουελ κατά τη χθεσινή του ομιλία στο Κογκρέσο που εξέφρασε τις ανησυχίες του για τις συνέπειες που ενδέχεται να έχει το κρυπτονόμισμα που σχεδιάζει το Facebook, Libra σε ό,τι αφορά «την ιδιωτικότητα των προσωπικών πληροφοριών, την προστασία των καταναλωτών και την οικονομική σταθερότητα». 

Συγκεκριμένα, ο κ. Πάουελ τόνισε πως δεδομένου του μεγέθους του Facebook, με τα 2 δισεκατομμύρια χρήστες, το κρυπτονόμισμα αυτό θα μπορούσε να «υιοθετηθεί ευρέως». Κατά συνέπεια, αν παρουσιάζονταν προβλήματα σχετικά με τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, «πολύγ ρήγορα θα διογκώνονταν», ακριβώς λόγω του μεγέθους της πλατφόρμας, εξήγησε.

Έτσι, σ'' αυτό το κλίμα, το πιο γνωστό ψηφιακό νόμισμα παγκοσμίως - το οποίο γνώρισε πολύ ισχυρή αύξηση το 2019 - υποχώρησε κατά 12% στα περίπου 11.300 δολάρια σήμερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της CoinDesk.

Σημειώνεται πως το Bitcoin είχε αγγίξει ένα υψηλό 17 μηνών πάνω από τα 13.000 δολάρια μόλις πριν από δύο εβδομάδες ενώ αυτή τη στιγμή βρίσκεται περίπου 200% υψηλότερα από την αρχή του έτους, καθώς μεγάλες εταιρείες όπως το Facebook και η Fidelity εμπλέκονται στο χώρο.