7ος χρόνος, ημέρα 2062η
Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2021

Xilinx: Η έλλειψη τσιπ στην αυτοκινητοβιομηχανία δεν θα διευθετηθεί γρήγορα

Xilinx: Η έλλειψη τσιπ στην αυτοκινητοβιομηχανία δεν θα διευθετηθεί γρήγορα

Η αμερικανική εταιρεία κατασκευής τσιπ Xilinx προειδοποίησε ότι η κρίση της προσφοράς που επηρεάζει την αυτοκινητοβιομηχανία δεν θα επιλυθεί γρήγορα, λέγοντας ότι τα προβλήματα εκτείνονται πέρα ​​από την κατασκευή ημιαγωγών σε προμήθειες άλλων υλικών και εξαρτημάτων.

Ο Βίκτορ Πενγκ, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Xilinx, δήλωσε στην ιστοσελίδα Nikkei Asia ότι η σοβαρή έλλειψη ίσως παραταθεί, επισημαίνοντας περιορισμούς και σε άλλα μέρη της αλυσίδας εφοδιασμού.

Η Xilinx είναι βασικός προμηθευτής για πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες, συμπεριλαμβανομένων των Subaru και Daimler.

«Συνεργαζόμαστε πολύ στενά με όλους τους πελάτες μας για να κατανοήσουμε τις ανάγκες τους. Νομίζω ότι κάναμε καλή δουλειά για την κάλυψη των προτεραιοτήτων τους», είπε, προσθέτοντας ότι η Xilinx είναι σε άμεση επαφή με προμηθευτές, συμπεριλαμβανομένης της Taiwan Semiconductor Manufacturing Co., για τη διαχείριση της κατάστασης.

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες σε όλο τον κόσμο είναι αντιμέτωπες με σοβαρή έλλειψη τσιπ, τα οποία προμηθεύονται από εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των NXP Semiconductors, Infineon, Renesas και STMicroelectronics.

Η GM έγινε η τελευταία αυτοκινητοβιομηχανία που επλήγη από την έλλειψη τσιπ, ανακοινώνοντας αργά την Τετάρτη ότι θα μειώσει την παραγωγή σε τέσσερα εργοστάσια μέχρι νεότερας.