7ος χρόνος, ημέρα 2151η
Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2021

Volkswagen: Κοντά στην εξαγορά της Europcar έναντι 2,5 δισ. ευρώ

Volkswagen: Κοντά στην εξαγορά της Europcar έναντι 2,5 δισ. ευρώ
Shutterstock

Σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται οι συζητήσεις σχετικά με το ενδεχόμενο εξαγοράς της εταιρείας ενοικίασης αυτοκινήτων Europcar από τη Volkswagen, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters. Η πρώτη προσφορά, την οποία υπέβαλε η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία τον περασμένο μήνα απορρίφθηκε.

Η Volkswagen προσπαθεί να επιτύχει συμφωνία στα περίπου 0,50 ευρώ ανά μετοχή. Στην αποτυχημένη προσπάθεια του Ιουνίου η προσφορά ανερχόταν στα 0,44 ευρώ ανά μετοχή, δηλαδή η άγγιζε συνολικά τα 2,5 δισ. ευρώ, σύμφωνα με πηγές που μίλησαν στο Reuters υπό τον όρο της ανωνυμίας. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η επίτευξη συμφωνίας ενδέχεται να ανακοινωθεί ακόμη και αύριο.

Το κόστος ενδέχεται να αυξηθεί ή να προστεθούν ρήτρες, σε περίπτωση που οι συνθήκες δεν είναι ενθαρρυντικές για τη Volkswagen. Σύμφωνα με μία από τις πηγές του Reuters, τα διοικητικά συμβούλια των δύο εταιρειών πρόκειται να συνεδριάσουν αύριο ξεχωριστά για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ευρωπαϊκή εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων δέχθηκε ισχυρά πλήγματα κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Εκμεταλλευόμενη αυτή την κατάσταση, η Volkwagen εξέφρασε την επιθυμία να αγοράσει το μερίδιο πλειοψηφίας προκειμένου να ενισχύσει την τάση των καταναλωτών να ενοικιάζουν οχήματα αντί να αγοράζουν. Ωστόσο, η αρχική της προσφορά θεωρήθηκε χαμηλή και η Europcar βρήκε εναλλακτική λύση προκειμένου να μειώσει τον όγκο των χρεών της.

Πηγή: Reuters