Volkswagen: Η παραγωγή αυτοκινήτων στην Κίνα κινδυνεύει από την έλλειψη ημιαγωγών

Volkswagen: Η παραγωγή αυτοκινήτων στην Κίνα κινδυνεύει από την έλλειψη ημιαγωγών

Η Volkswagen, η μεγαλύτερη ξένη αυτοκινητοβιομηχανία στην Κίνα, δήλωσε ότι η συνολική παραγωγή αυτοκινήτων στην Κίνα κινδυνεύει να διαταραχτεί αφού η πανδημία του νέου κορονοϊού έχει προκαλέσει διαταραχή τις προμήθειες ημιαγωγών για κάποια ηλεκτρονικά εξαρτήματα παγκοσμίως.

Η πανδημία έχει πλήξει την παραγωγή αυτοκινήτων και εξαρτημάτων οχημάτων παγκοσμίως, και η αυτοκινητοβιομηχανία στην Κίνα, την μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων του κόσμου, βασίζεται σε μεγάλο βαθμό σε εισαγόμενους ημιαγωγούς για κάποια  ηλεκτρονικά εξαρτήματα.

«Η προμήθεια ημιαγωγών για ορισμένα ηλεκτρονικά εξαρτήματα αυτοκινήτων έχει επηρεαστεί από την αβεβαιότητα που προκαλεί η πανδημία», αναφέρει η ανακοίνωση της Volkswagen, και συμπληρώνει ότι «Αυτό έχει οδηγήσει σε πιθανή διακοπή της παραγωγής, με την κατάσταση να γίνεται πιο κρίσιμη καθώς η ζήτηση αυξάνεται με την ταχεία ανάκαμψη της κινεζικής αγοράς», διευκρινίζοντας ότι το πρόβλημα αφορά τη συνολική παραγωγή στην Κίνα και όχι μόνο αυτήν της Volkswagen.

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία σημειώνει ότι παρακολουθεί στενά την κατάσταση και έχει αρχίσει να εξετάζει τα κατάλληλα αντισταθμιστικά μέτρα.