Volkswagen: Αναμένεται κύμα συγχωνεύσεων στις αυτοκινητοβιομηχανίες

Volkswagen: Αναμένεται κύμα συγχωνεύσεων στις αυτοκινητοβιομηχανίες

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες θα βρεθούν μπροστά σε ένα νέο κύμα συγχωνεύσεων καθώς τα οχήματα γίνονται ηλεκτρικά και αυξάνεται η συνδεσιμότητα και οι υψηλά αυτοματοποιημένες λειτουργίες οδήγησης, δήλωσε ο Αλεξάντερ Χίντζιγκερ, επικεφαλής του Project Artemis της Volkswagen.

«θα υπάρξουν συγχωνεύσεις. Δεν θα είναι όλοι ικανοί να ανταπεξέλθουν οικονομικά σε αυτές τις πολύπλοκες πλατφόρμες. Θα δούμε να αναδύεται ένας μικρότερος αριθμός πολύ ισχυρών παικτών που θα ηγηθούν αυτού του μετασχηματισμού» δήλωσε ο Χίντζινγκερ.

Η ανάγκη σύνδεσης των αισθητήρων αυτόνομης οδήγησης σε ηλεκτρικούς κινητήρες, μπαταρίες και χάρτες υποχρεώνει τις αυτοκινητοβιομηχανίες να σχεδιάζουν τα λογισμικά συστήματα των αυτοκινήτων και τα διάφορα εξαρτήματα των οχημάτων εσωτερικά παρά να συναρμολογούν στοιχεία που θα προέρχονται από πολλούς προμηθευτές.

Το Project Artemis είναι η προσπάθεια της Volkswagen να κάνει ακριβώς αυτό.

«Τα οχήματα είναι τόσο πολύπλοκα που η παραδοσιακή προσέγγιση εξωτερικής ανάθεσης σε άλλους παραγωγούς δεν λειτουργεί πλέον» είπε ο Χίντζινγκερ.

Τα ποσά των επενδύσεων και η πολυπλοκότητα της τεχνολογίας ωφελούν του μεγαλύτερους παίκτες, μια που η μείωση των πωλήσεων λόγω της πανδημίας δυσκολεύει τις μικρότερες εταιρείες να προχωρήσουν στις επενδύσεις που απαιτούνται για την ανάπτυξη προηγμένων αυτοκινήτων, πρόσθεσε.