UTime: Άνοδος έως και 2.000% σε δύο ημέρες για τη μετοχή της στη Νέα Υόρκη

UTime: Άνοδος έως και 2.000% σε δύο ημέρες για τη μετοχή της στη Νέα Υόρκη

Η κινεζική εταιρεία κατασκευής κινητών τηλεφώνων UTime, η οποία εισήχθη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης την Τρίτη με τιμή μετοχής στα 4 δολάρια, είχε μέχρι την Τετάρτη αγγίξει τα 107,33 δολάρια ενισχυμένη πάνω από 2.000% από την τιμή της αρχικής δημόσιας προσφοράς της.

Η εταιρεία, η οποία αρχικά υπολογιζόταν στα 33 εκατ. δολάρια, πλέον διαθέτει κεφαλαιοποίηση 350 εκατ. δολαρίων ακόμη και μετά τη σημερινή πτώση της μετοχής της.

Σύμφωνα με στοιχεία του πρακτορείου Bloomberg, η άνοδος 875%, στην πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης της μετοχής της αποτέλεσε το καλύτερο ντεμπούτο στη σύγχρονη χρηματιστηριακή ιστορία των ΗΠΑ, μετά από εκείνο της εταιρείας διαδικτυακών υπηρεσιών Freeserve το 1999, που είχε σημειώσει άνοδο 1.261% την πρώτη ημέρα στο ταμπλό.

Η εταιρεία έγινε η τελευταία μιας σειράς 22 εταιρειών που είδαν τη μετοχή της μετά την IPO να κερδίζει άνω του 800% την πρώτη ημέρα, μέσα στην τελευταία δεκαετία. 

Συνήθως οι εταιρείες αυτές είναι μικρές - η UTime είναι η μεγαλύτερη μεταξύ τους και συγκέντρωσε 15 εκατ. δολ. Η εισαγωγή τους στο χρηματιστήριο συνήθως γίνεται από επενδυτικές τράπεζες χαμηλότερου προφίλ - εν προκειμένω, η UTime χρησιμοποίησε τις Boustead Securities, Brilliant Norton Securities και Fosun Hani Securities.