Υπουργείο Υγείας: Ευχαριστούμε την Mytilineos για τη δωρεά 65 αναπνευστήρων

Υπουργείο Υγείας: Ευχαριστούμε την Mytilineos για τη δωρεά 65 αναπνευστήρων

Παραδίδονται εντός των προσεχών ημερών στο υπουργείο Υγείας, 65 ειδικοί αναπνευστήρες, δωρεά της εταιρείας «Mytilineos», προκειμένου να εξοπλίσουν άμεσα αντίστοιχες νέες κλίνες στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας των νοσοκομείων. Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας στην οποία επισημαίνεται πως:

«Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ευχαριστεί την εταιρεία «Mytilineos» για τη σημαντική συμβολή της στην ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, για την αντιμετώπιση της μεγάλης κρίσης δημόσιας υγείας που βιώνουμε στη χώρα».

Υπενθυμίζεται ότι η Mytilineos σε ανακοίνωσή της  τόνιζε:

«Η χώρα μας, αλλά και ολόκληρος ο πλανήτης μάχονται αυτή τη στιγμή με έναν αόρατο εχθρό. Σύντομα θα βγούμε νικητές, ωστόσο ο στόχος είναι αυτό να γίνει με τις λιγότερες δυνατές απώλειες σε ανθρώπινο επίπεδο.

Η Mytilineos διαχρονικά συνεισφέρει με όλες της τις δυνάμεις, κάθε φορά που οι ανάγκες της πατρίδας μας το επιβάλλουν. Ωστόσο, οι πρωτόγνωρες αυτές καταστάσεις απαιτούν σωστή συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς, ώστε η βοήθεια να είναι στοχευμένη και ουσιαστική. 

Για το λόγο αυτό, η εταιρεία μας από την πρώτη στιγμή επικοινώνησε με το Υπουργείο Υγείας και σε απόλυτη συνάρτηση με τις πραγματικές ανάγκες των νοσοκομείων, προχώρησε στην αγορά 65 ειδικών αναπνευστήρων, για χρήση στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας που αντιμετωπίζουν εξαιρετικά δύσκολα περιστατικά. 

Δεν μένουμε ωστόσο εκεί. Παραμένουμε σε ανοικτή γραμμή με τους υπεύθυνους φορείς και δηλώνουμε ότι θα σταθούμε αρωγοί σε όλες τις προσπάθειες αναχαίτισης της έκτακτης αυτής κατάστασης. 

Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε».