Υπόθεση Folli Follie: Προφυλακιστέοι οι Δημήτρης και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος

Υπόθεση Folli Follie: Προφυλακιστέοι οι Δημήτρης και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν ο Δημήτρης και ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος, μετά τις απολογίες τους για την υπόθεση της Folli Follie. Αντίθετα, ελεύθερη με περιοριστικούς όρους αφέθηκε η Καίτη Κουτσολιούτσου.

Ο ιδρυτής και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας Κουτσολιούτσου είχαν απολογηθεί νωρίτερα σήμερα ενώπιον της 35ης ανακρίτριας, Κων. Αλεξοπούλου, για την υπόθεση του σκανδάλου που συντάραξε την ελληνική επιχειρηματική και χρηματιστηριακή αγορά, όταν στις 4 Μαΐου 2018 το fund Quintessential Capital Management (QCM) προχώρησε στις αποκαλύψεις.

Οι ίδιοι φέρονται ως βασικοί εμπλεκόμενοι και κύριοι ενορχηστρωτές της υπόθεσης παραπλάνησης της επενδυτικής και χρηματιστηριακής κοινότητας, επιφέροντας τεράστιο πλήγμα αξιοπιστίας σε όλη την ελληνική αγορά αλλά και την οικονομία ευρύτερα. Στην υπόθεση φέρεται να εμπλέκονται συνολικά περίπου 30 κατηγορούμενοι, οικονομικά και διοικητικά στελέχη της εταιρείες, είτε στην Ελλάδα είτε στην Ασία, οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι μετά τις απολογίες τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα τρία μέλη της οικογένειας Κουτσολιούτσου αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους έχουν αποδοθεί και επιχείρησαν να καταδείξουν ότι δεν είχαν δόλο για τη διάπραξη όσων οικονομικών αδικημάτων τους βαρύνουν.

Ο ιδρυτής και πρώην πρόεδρος της Folli Follie Δημήτρης Κουτσολιούτσος και ο πρώην διευθύνων σύμβουλος Τζώρτζης Κουτσολιούτσος βρίσκονται αντιμέτωποι με πέντε κακουργήματα που αφορούν απάτη εις βάρος του επενδυτικού κοινού, νομιμοποίηση παράνομων χρημάτων, χειραγώγηση αγοράς, πλαστογραφία και εγκληματική οργάνωση την οποία, κατά το κατηγορητήριο, δημιούργησαν προκειμένου να πετύχουν αυξημένη κερδοφορία μέσω παραποιημένων στοιχείων, πλασματικών τραπεζικών statement και κυκλωτικών κινήσεων κεφαλαίων.

Η Καίτη Κουτσολιούτσου απολογήθηκε για τρία κακουργήματα: απάτη, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και χειραγώγηση μετοχών.

Οι κατηγορίες, σύμφωνα με τη δικογραφία, αφορούν μια σχεδόν 18ετή περίοδο, από το 2000 έως το πρώτο τρίμηνο του 2018, ενώ για τα πεπραγμένα των πρώην ισχυρών μετόχων του ομίλου εκκρεμούν και άλλες δικογραφίες. Παράλληλα, ερευνάται και ο ρόλος φυσικών και νομικών προσώπων και φορέων εκτός της εταιρείας.