United, American Airlines: Καταργούν τις χρεώσεις αλλαγών για τις διεθνείς πτήσεις

United, American Airlines: Καταργούν τις χρεώσεις αλλαγών για τις διεθνείς πτήσεις

Η United Airlines και η American Airlines ανακοίνωσαν την Πέμπτη ότι θα καταργήσουν τις χρεώσεις για τις αλλαγές εισιτηρίων για τις διεθνείς πτήσεις μακράς διάρκειας, αντικατοπτρίζοντας την απόφαση που πήραν και για τις εσωτερικές πτήσεις σε μία προσπάθεια να ενισχύσουν τις κρατήσεις και τη ζήτηση για αεροπορικά ταξίδια που έχουν πληγεί από την πανδημία.

Η κρίση του νέου κορονοϊού έχει αποδυναμώσει ένα από τα βασικά στοιχεία των τιμολογήσεων των αεροπορικών εταιρειών: ελκυστικά χαμηλές τιμές εισιτηρίων, και στη συνέχεια χρεώσεις για τυχόν αλλαγές.

Η American Airlines ανακοίνωσε ότι θα καταργήσει τις επιπλέον χρεώσεις για όλα τα εισιτήρια διεθνών πτήσεων μακράς διάρκειας, όταν η αναχώρηση γίνεται από τη Βόρεια ή τη Νότια Αμερική.

Η United δήλωσε ότι θα επεκτείνει την κατάργηση των χρεώσεων και στα οικονομικά και διεθνή εισιτήρια αργότερα φέτος «προκειμένου να συνεχίσουμε να προσφέρουμε μεγαλύτερη ευελιξία σε όλους τους πελάτες που ταξιδεύουν μαζί μας».

Η United ήταν η πρώτη μεγάλη αμερικανική αεροπορική εταιρεία που άρχισε να εφαρμόζει την προσωρινή κατάργηση των χρεώσεων αλλαγής φέτος, δεδομένης της αβεβαιότητας που προκαλεί η πανδημία. Νωρίτερα, και οι δύο εταιρείες ανέφεραν μείωση των κρατήσεων λόγω της αύξησης των κρουσμάτων Covid-19 στις ΗΠΑ.