7ος χρόνος, ημέρα 2099η
Σάββατο, 31 Ιουλίου 2021

UBS: Αύξηση των κερδών κατά 14% στο α' τρίμηνο παρά το πλήμα του Archegos

UBS: Αύξηση των κερδών κατά 14% στο α' τρίμηνο παρά το πλήμα του Archegos
l i g h t p o e t / Shutterstock.com

Η UBS ανακοίνωσε αύξηση των κερδών της κατά 14% στο πρώτο τρίμηνο του 2021 παρά το πλήγμα 774 εκατ. δολαρίων που δέχθηκε από το hedge fund Archegos Capital Management.

Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη της UBS διαμορφώθηκαν στα 1,824 δισ. δολάρια, ξεπερνώντας έτσι τις εκτιμήσεις των αναλυτών για κέρδη 1,591 δισ. δολαρίων, καθώς η εκθετική αύξηση των συναλλαγών αντιστάθμισε το πλήγμα του Archegos.

Συγκεκριμένα, κατά το τρίμηνο, η τράπεζα είδε εισροές 36,2 δισ. δολάρια από επενδυτές, τα οποία συνέβαλλαν στο να φτάσουν τα assets υπό διαχείριση της εταιρείας στα 3,108 τρισ. δολάρια.

Ωστόσο, η UBS είδα τα προ φόρων κέρδη από επενδυτικές δραστηριότητες να μειώνονται κατά 42% λόγω Archegos και της μέτριας αύξησης των εσόδων από τις υπόλοιπες εμπορικές της δραστηριότητες.

«Σαφώς, είμαστε όλοι απογοητευμένοι και το παίρνουμε πολύ σοβαρά», επισήμανε ο διευθύνων σύμβουλος της UBS, Ραλφ Χάμερς, σε σχόλιά του σχετικά για το Archegos.

«Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη μία λεπτομερής ανασκόπηση των διαδικασιών διαχείρισης κινδύνου και λαμβάνονται τα κατάλληλα μέτρα για αποφυγή παρόμοιων καταστάσεων μελλοντικά», πρόσθεσε ο ίδιος.

Πηγή: Reuters