Uber Freight: Deal με την Transplace αξίας 2,25 δισεκατομμυρίων δολαρίων

Uber Freight: Deal με την Transplace αξίας 2,25 δισεκατομμυρίων δολαρίων

Η Uber Freight, το τμήμα φορτηγών της εταιρείας rideshare, δήλωσε την Πέμπτη ότι εξαγοράζει την Transplace σε μια συμφωνία που εκτιμά την εταιρεία logistics μεταφορών στα 2,25 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η Uber Freight θα αποκτήσει την Transplace από την TPG Capital, την πλατφόρμα ιδιωτικών μετοχών της εταιρείας εναλλακτικών περιουσιακών στοιχείων  με τη συμφωνία να περιλαμβάνει την αγορά μετοχών της Uber αξίας 750 εκατ. δολαρίων και το υπόλοιπο ποσό σε ρευστό κεφάλαιο. 

Σύμφωνα με το CNBC, πρόκειται για μία σπάνια κίνηση από την Uber, η οποία κατά την προηγούμενη χρονιά απέβαλε το λιγότερο επικερδές τμήμα της εταιρείας, δηλαδή τη μονάδα των self-driving οχημάτων και των «ιπτάμενων ταξί» με drones. Αντί αυτού, η Uber έχει επιλέξει να επενδύσει δισεκατομμύρια στην ενίσχυση της υπηρεσίας Uber Eats, αγοράζοντας την εταιρεία delivery αλκοολούχων ποτών Drizly και την υπηρεσία delivery φαγητού Postmates.

Η συμφωνία, ανέφεραν οι εταιρείες, θα δημιουργήσει μία από τις κορυφαίες πλατφόρμες τεχνολογίας logistics.  «Οι απαιτήσεις μιας ευμετάβλητης αγοράς και η αυξανόμενη πολυπλοκότητα της παγκοσμιοποιημένης εφοδιαστικής συγκρούονται με την τεχνολογία μεταφορών βιομηχανικής εποχής», δήλωσε η εταιρεία.