Twitter: Εκτιμήσεις για διπλασιασμό εσόδων το 2023

Twitter: Εκτιμήσεις για διπλασιασμό εσόδων το 2023

Το Twitter ανακοίνωσε ότι αναμένει διπλασιασμό των ετήσιων εσόδων σε τουλάχιστον 7,5 δισ. δολάρια και αύξηση των χρηστών του σε 315 εκατομμύρια το 2023, ωθώντας τη μετοχή της εταιρείας σε άνοδο πάνω από 8%.

Στην ανακοίνωση ενόψει της παρουσίασης σε επενδυτές σήμερα, Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου, το Twitter τόνισε ότι θα αυξήσει τον αριθμό των προϊόντων που θα λανσάρει για να αυξήσει τα έσοδα και τους χρήστες.

Οπως αναφέρει το Reuters, το μέσο κοινωνικής δικτύωσης δυσκολεύτηκε να αυξήσει τα προϊόντά του με την ταχύτητα που το έκαναν οι ανταγωνιστές του, όπως το Facebook, αλλά τους τελευταίους μήνες προσπάθησε να προωθήσει νέα προϊόντα.

Σε έγγραφα που παρουσίασε, το Twitter σημείωσε ότι περιμένει να φθάσει τους 315 εκατομμύρια καθημερινούς χρήστες ή χρήστες που βλέπουν διαφημίσεις έως το τέταρτο τρίμηνο του 2023.

Υπενθυμίζεται οτι η Twitter ανακοίνωσε αύξηση εσόδων για το τελευταίο τρίμηνο του 2020, με την εταιρεία να καταγράφει ταυτόχρονα αύξηση και των νέων χρηστών.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι οι καθημερινοί χρήστες σκαρφάλωσαν το τελευταίο τρίμηνο στους 192 εκατ. από 187 εκατ. το τρίτο τρίμηνο του 2020. Ένα χρόνο νωρίτερα οι χρήστες έφταναν τους 152 εκατ. Παράλληλα, τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 28% από την αντίστοιχη περυσινή περίοδο στα 1,29 δισ. δολ. ενώ τα καθαρά κέρδη σχεδόν διπλασιάστηκαν στα 222 εκατ. δολ. ή 27 cents ανά μετοχή.