Το διαδίκτυο εκσυγχρονίζει τη βιομηχανική αλυσίδα

Το διαδίκτυο εκσυγχρονίζει τη βιομηχανική αλυσίδα

Η εκδήλωση περιλάμβανε βιντεοσυνέδριο και φόρουμ ακαδημαϊκών. Οι συμμετέχοντες συζήτησαν σειρά θεμάτων σχετικά με τον ρόλο του Βιομηχανικού Διαδικτύου στην ανάπτυξη του προτύπου οικονομικής ανάπτυξης «διπλής κυκλοφορίας» της χώρας, και κατέληξαν σε συναίνεση για την υποστήριξη της ψηφιακής διακυβέρνησης και ψηφιοποίησης των επιχειρήσεων και την προώθηση της ανάπτυξης υψηλού επιπέδου της μεταποιητικής βιομηχανίας.

Στην εκδήλωση, παρουσιάστηκε η INDICS2.0.

Η INDICS 2.0 είναι αναβάθμιση της κορυφαίας διαδικτυακής βιομηχανικής πλατφόρμας INDICS στην Κίνα. Αποτελεί επίσης κρίσιμης σημασίας υποστήριξη για την «ψηφιακή αεροδιαστημική» στρατηγική της China Aerospace Science and Industrial Corporation Limited (CASIC), και την πιο πρόσφατη εφαρμογή της «ΝEΑΣ ΣΕΛΙΔΑΣ», της νέας στρατηγικής υποδομής της CASICloud, εταιρείας τεχνολογίας διαδικτύου, η οποία χρηματοδοτείται από την CASIC και τις θυγατρικές της.

Η INDICS οδηγεί τον τομέα του Βιομηχανικού Διαδικτύου σε μια νέα φάση και διαδραματίζει ζωτικό ρόλο στην ενίσχυση του εκσυγχρονισμού της βιομηχανικής αλυσίδας και της βιομηχανικής ανάπτυξης υψηλού επιπέδου.

Η INDICS 2.0 διαθέτει πέντε χαρακτηριστικά: σύστημα βιομηχανικής λειτουργίας νέας γενιάς, σύστημα πλατφόρμας νέας γενιάς, συστήματα μηχανικής νέας γενιάς, υπηρεσίες νέφους νέας γενιάς και δυνατότητα νέας επιχειρηματικής υποστήριξης.

Αναφέρεται ότι η πλατφόρμα έχει παράσχει περισσότερα από 2.000 ευφυή έργα και υπηρεσίες και έχει διαμορφώσει 84 ψηφιακές λύσεις για 16 τμήματα στους τομείς της αεροδιαστημικής, των ηλεκτρονικών, της μηχανολογίας και των οχημάτων.

Έχουν συσταθεί βιομηχανικά κέντρα υποστήριξης Διαδικτύου σε Πεκίνο-Τιεντσίν-Χεμπέι, στο δέλτα του ποταμού Γιαντσέ, το δέλτα του ποταμού Περλ, τις νοτιοδυτικές και βορειοανατολικές περιφέρειες, και έχουν ξεκινήσει συνεργασίες με τα Πανεπιστήμια Τσίνγκουα, Τόντζι, Επιστημών και Τεχνολογίας του Πεκίνου και άλλα ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης για τη δημιουργία αιθουσών πρακτικής κατάρτισης.

Η Πλατφόρμα Σύγκλισης Βιομηχανικού Διαδικτύου για τις κεντρικές Κρατικές Επιχειρήσεις (Κ.Ε.), την οποία κατασκεύασε και λειτουργεί η CASSIC και ορισμένες Κ.Ε., έχει συγκεντρώσει τους πόρους από τις πλατφόρμες 15 Κ.Ε., περισσότερες από 960 βιομηχανικές εφαρμογές, 164 λύσεις ψηφιοποίησης και περισσότερα από 7.500 επιτεύγματα καινοτομίας στην επιστήμη και την τεχνολογία.

Στο φόρουμ ακαδημαϊκών στο Πεκίνο, οι κ.κ. Wei Yiyin, Sun Youxian, Li Bohu, Gui Weihua, Zheng Weimin, Su Donglin και Zhang Ping, ακαδημαϊκοί από την Κινεζική Ακαδημία Μηχανικής, συζήτησαν τους τρόπους χρήσης της τεχνολογίας Βιομηχανικού Διαδικτύου για την προώθηση της βιομηχανικής ανάπτυξης στη χώρα.

Οι ακαδημαϊκοί πρότειναν τρόπους με τους οποίους μπορεί το Βιομηχανικό Διαδίκτυο να διευκολύνει τη συνεργασία εντός των βιομηχανικών αλυσίδων, υποστηρίζοντας την ψηφιακή διακυβέρνηση και βοηθώντας τις επιχειρήσεις να υλοποιήσουν την ψηφιοποίηση. Ακόμη, συζήτησαν θέματα που σχετίζονται με την ενσωμάτωση της τεχνολογίας του Διαδικτύου 5G και του Βιομηχανικού Διαδικτύου καθώς και την ασφάλεια του Βιομηχανικού Διαδικτύου.

Επιπλέον, παρείχαν προτάσεις για την ανάπτυξη του τομέα του βιομηχανικού διαδικτύου, με την πεποίθηση ότι θα πρέπει να περιστρέφεται γύρω από τις μείζονες στρατηγικές ανάγκες της χώρας, ώστε να συμβάλει στην ενίσχυση της συγκέντρωσης πόρων, την προώθηση των εφαρμογών της τεχνολογίας και τη βελτίωση της ανεξάρτητης δυνατότητας ελέγχου των βιομηχανικών και εφοδιαστικών αλυσίδων, με στόχο την ανάπτυξη υψηλού επιπέδου της μεταποιητικής βιομηχανίας της χώρας.